Zagato blaast Diatto nieuw leven in

Diatto ZagatoHet Italiaanse designhuis Zagato heeft de eerste schetsen van het nieuwe Diatto Ottovu Zagato ontwerp onthuld. En wat hebben ze er weer voor moois van gemaakt.

Zagato…dat is toch dat bedrijf wat bestaande exclusieve auto's nog net even wat extra slagroom op de taart geeft er speciale edities van te bouwen? Maar…dat zou betekenen dat een Diatto een exclusieve automerk is? Dat klopt.

Lang, lang geleden was Diatto een Italiaanse autobouwer. Helaas heeft deze maar bestaan van 1905 tot 1929. Zagato wilde (volgens geruchten op verzoek van twee invloedrijke autoverzamelaars) voor de 100e verjaardag van Diatto wat speciaals doen. Pas twee jaar later is het resultaat hier. Het ontwerp schijnt ook terug te grijpen op de ontwerpen van vroeger, maar persoonlijk zie ik weinig in hoe. De wagen op de schetsen ziet er eerder futurisch modern uit dan retro nostalgisch.

Als krachtbron van deze Diatto staat een supercharged Maserati V8 gepland. De auto zal schitteren op de Ausosalon van Geneve.

Lees ook:Diatto Ottovù van Zagato onthuld
Lees ook:Maserati GS Zagato
Lees ook:Zagato brengt historie tot leven
Lees ook:Bloedmooie Aston-Zagato
Lees ook:Nieuw: Spyker C12 Zagato

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.