Dikke Octavia op komst…

In de Duitse media verschijnen steeds meer berichten over een op handen zijnde opvolger van de huidige Skoda Octavia. Als ik de beelden mag geloven (AM&S) wordt het een auto met een sterk op de grotere Superb gelijkend uiterlijk. Doordat de nieuwe Tsjech wordt gebouwd op het platform van de nieuwe Golf VII, die ergens in 2011/2 wordt verwacht, krijgt de nieuwe Octavia een bredere en flink langere wielbasis. Het volledige gamma motoren dat dan in de familie op de plank ligt zal ook voor de succesvolle middenklasser worden gebruikt en dus zal de nieuwste Octavia straks leverbaar zijn met de kleine, maar zeer efficiente 1,2 TSI motor, maar ook met de 2 liter die in opgevoerde vorm als RS beschikbaar komt. Van de Octavia komen weer drie basisversies op de markt, een sedan met normale grote achterklep, een combi en een Scoutversie met vierwielaandrijving en verhoogd onderstel. Een coupe zal ook in de toekomst niet worden geleverd. Omdat vanaf 2012 het overdag voeren van dimlicht in Duitsland verplicht wordt komt Skoda bij de Octavia met een systeem om verlichting automatisch aan te steken. Of dat op LED-basis wordt geproduceerd is nog niet zeker, wel is duidelijk dat de nieuwe Octavia LED-achterlichtunits zal krijgen. Er is ook sprake van een soort Super-Octavia, dia als SRS op de nominatie staat te worden uitgerust met de 270pk grote motor uit de VW Scirocco. Kortom die Tsjechen zijn van plan ook met de nieuwe Octavia veel succes te behalen. Als we naar het vlotte uiterlijk kijken, de auto krijgt een moderne sterk aflopende daklijn en een ‘dikke kont’, gaat dat best lukken. Er wordt gegokt op een introductie in 2013, wellicht zelfs een jaartje eerder…..Tot dan moet de huidige Octavia het fort in zijn eigen klasse verdedigen… (Foto: Auto Motor & Sport..)

Lees ook:Octavia met Yeti-motor
Lees ook:Nieuwe Skoda Fabia gespot
Lees ook:Skoda’s Geneefse primeurs…
Lees ook:Skoda brengt Rapid als prijsbreker…
Lees ook:Driepitters voor de Skoda Octavia…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.