Meer productie bij Skoda

Skoda gaat voor succes, ondanks de kredietcrisis!

Terwijl de autowereld toch wat schudt op haar grondvesten en overal eigenlijk capaciteit wordt verminderd om de steeds meer oplopende voorraden iets te beperken, besluit Skoda om haar capaciteit juist uit te breiden. Niet in moederland Tsjechië, maar in de groeimarkten China en Rusland. Nog dit jaar wil men in China van de nu gebouwde 50.000 eenheden gaan uitbreiden naar ruim 100.000 daar geproduceerde Skoda’s. Ook de Skoda-fabrieken in Rusland en India gaan qua capaciteit een tandje hoger draaien waardoor juist in die hoeken van de wereld extra aanbod zal komen op markten die vanaf de tweede helft van dit jaar weer zullen gaan groeien. Althans dat is de verwachting van de concernleiding in Mlada Boleslav, niet ver van Praag. Aan de andere kant is het wel zo dat de drie Tsjechische fabrieken momenteel een productiestop toepassen en ook trachten door drastische besparingen de kosten flink te drukken. Skoda plant momenteel geen vertragingen voor nieuwe modellen zoals bij andere fabrikanten wel gebeurd is en blijft ook onverdroten deelnemen in de rallysport. Toch is er wel reden voor zorg, want als de grote West-Europese markten niet snel weer op peil komen moet er worden gevreesd voor ontslagen bij Skoda in Tsjechië en dat is iets dat men in de afgelopen decennia nog niet eerder meemaakte. Maar Skoda geeft met deze aanpak wel aan dat het merk groot vertrouwen heeft in de eigen slagkracht en haar modellenpolitiek.  

 

 

 

Lees ook:Al 500.000 Skoda Yeti’s uit Kvasiny
Lees ook:BMW gaat uitbreiden in China
Lees ook:Opel moet productie verlagen….
Lees ook:Skoda nu al miljonair….
Lees ook:Ruzie tussen Rusland en EU over importheffing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.