Toyota komt met drie wereldprimeurs

De derde generatie Avensis oogt veel dynamischer dan de huidige 

Tussen alle autonieuws dat we mogen verwachten tijdens de Parijse autosalon vinden we straks maar liefst drie wereldprimeurs van het Japanse merk Toyota. Van klein tot groot…..

De daklijn loopt zo krom dat er een semicoupe is ontstaan.. 

Toyota, intussen uitgegroeid tot de grootste autofabrikant ter wereld, brengt over een paar weken in Parijs een drietal wereldprimeurs. Heel belangrijk voor de Toyota-organisatie is de derde generatie Avensis. De nieuwe auto krijgt veel vloeiender lijnen dan de huidige uitvoering en heeft een lijnvoering die meer past bij de moderne concurrenten in het zakelijke middensegment van de markt. De auto oogt dynamischer en je zou hem bijna als een semicoupé kunnen omschrijven, gezien de ‘bolle’ daklijn met sterk aflopende achterzijde.

De Urban Cruiser heeft bekende lijnen 

Een nieuw model is de zgn. Urban Cruiser die nog het meest lijkt op een vergrote Daihatsu Materia. Het is een mpv met een zeer uitgesproken uiterlijk dat lijkt op modellen als de alleen in Japan verkochte Caldina en Ractis. Onder de motorklep vinden we vast motoren die we al van andere modellen kennen.

De IQ is een soort vierzits Smart met eigenschappen van een 'echte' auto... 

Opvallender is de kleine IQ, die al enige tijd in conceptvorm bestond, maar nu in zijn definitieve productievorm zijn opwachting maakt. De IQ is een model dat nog het meest te vergelijken is met de Smart ForTwo, maar dan bedoeld voor vier personen. Het stadsmobieltje krijgt een bijna ongelooflijk lage CO-2 uitstoot (99gram/km) en moet ondanks de geringe wielbasis en lengte toch voldoende comfortabel en veilig zijn om als volwaardige auto door het leven te gaan. Opvallend is ook dat er in de kleine Toyota ook een airbag beschikbaar is voor de achterste passagiers. Wat betreft technische specificaties en prijzen moet ik u helaas nog even verwijzen naar de Autosalon van Parijs. Daar gaat Toyota alle informatie prijs geven.   

Lees ook:Speciaal actiemodel smart fortwo; de BoConcept!
Lees ook:Facelift Smart ForTwo
Lees ook:Smart zet in op elektrische modellen….
Lees ook:smart gaat het strand op…
Lees ook:Smart met nieuwe koppeling…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.