Prius weer meest populaire hybride-auto

De Toyota Prius is op afstand de meest populaire hybride-auto in Duitsland  

In de speciale klasse van milieuvriendelijke auto's spelen de Japanse merken hoofdrollen. Maar de Duitse en Franse merken komen wel dichterbij met hun speciale zuinige versies van bestaande modellen.

De Honda Civic Sedan Hybrid is een wat vlottere auto dan de Prius....maar wint toch minder zieltjes... 

Uit de laatste Duitse lijst van populaire milieuvriendelijke auto’s blijkt dat wederom de Toyota Prius alle concurrentie achter zich laat. Daarbij ook de Honda Civic Hybrid die niet kan tippen aan de verkopen van de Toyota. Direct daarna volgen vooral auto’s van Duitse fabrikanten. Die leveren weliswaar vaak geen echte hybrides, maar veelal zuinige versies van bestaande modellen. Daarbij staat de Smart Fortwo met zijn automatisch afschakelende motor op de hoogste tree na de Japanse hybrides. Maar bij de familieauto’s zijn ook de Ford Focus en de Renault Clio Grandfour zeer populair. In Duitsland veel populairder dan hier...de VW Touran op aardgas...

Bij de MPV’s in de compacte klasse scoort bijvoorbeeld de VW Touran met aardgastechniek hoog. Aardig om te weten dat auto’s met die laatste techniek in Duitsland relatief veel beter verkocht worden dan bij ons in Nederland, waar net aan 500 voertuigen met deze brandstof worden voortgestuwd.  

Lees ook:Toyota blijft successen zoeken in hybrides
Lees ook:Milieuvriendelijke auto’s – vooral uit Japan!
Lees ook:Toyota’s elektrische plannen….
Lees ook:Toyota laat de zon voor zich schijnen
Lees ook:Toyota produceerde al 6 miljoen hybrides…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.