G.M. haalt met tegenzin nog eens 4,3 miljoen auto’s terug naar de dealer…

Het blijft maar doorgaan met het Takata airbagschandaal. Terwijl veel mensen en instanties zich druk maken over de evt. gemanipuleerde software bij VW blijkt dat de foute airbags van deze Japanse fabrikant leiden tot steeds meer terugroepacties. De overheid in de VS verplichtte nu General Motors weer tot veel actievere stappen om haar auto’s veiliger te maken dan ze nu wellicht al zijn. General Motors moet opnieuw 4,3 miljoen auto’s terughalen naar de dealers voor een vervanging van de opblaasunits bij die airbags. Dit grapje kost G.M. alleen al meer dan 550 miljoen US Dollars, nadat het concern eerder al bijna 400 miljoen uitgaf aan eerdere terugroepacties. Volgens G.M. zelf zijn al die acties overdreven. Er zijn maar heel weinig ‘verkeerde’ airbags aangetroffen en het risico dat er een foute tussen zit is klein. Maar de Amerikaanse overheid luistert hier niet naar. Het verplicht automerken tot terugroepacties als er maar een klein risico bestaat, zoals in dit geval. Tot nu toe hebben 14 automerken in totaal 24 miljoen auto’s moeten terughalen naar de dealer. Oorzaak is het feit dat door foutieve airbags alleen al in de V.S. 13 doden vielen en ruim 100 gewonden. (NP)

Lees ook:Miljoenen-terugroep Toyota en Nissan…
Lees ook:Weer miljoenen auto’s terug bij G.M.
Lees ook:GM; al 143 dodelijke ongevallen door defect contactslot!
Lees ook:BMW haalt oudere 3-series terug; airbags werken niet goed!
Lees ook:Honda moet terugroepen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.