Fastned kapitaliseert haar toekomstvisie….

Fastned 179954-Nissan_station_Fastned (1)-84fdae-large-1442847601Fastned, dat bouwt aan een Europees netwerk van snellaadstations voor elektrische auto’s, startte onlangs met een beperkte uitgifte van certificaten van aandelen ter financiering van nieuwe stations in binnen- en buitenland. De uitgifte zal plaatsvinden via de nieuwe pan-Europese beurs Nxchange die vandaag haar deuren opent. De notering van Fastned aan NPEX is per direct opgeschort waardoor alle certificaten Fastned vanaf vandaag aan Nxchange staan genoteerd. In deze emissie zullen 650.000 nieuwe certificaten van aandelen worden uitgegeven. De verwachte uitgifteprijs ligt tussen de 10 en 15 euro per certificaat. Inschrijven is mogelijk van 14 april tot en met 19 mei via de websites van Fastned en Nxchange.

Fastned is momenteel gefinancierd met 5,5 miljoen euro aan kapitaal en 12,5 miljoen euro aan converteerbare leningen. Daarnaast heeft mede-oprichter Bart Lubbers via zijn holding een garantie van 5 miljoen euro afgegeven ter dekking van de operationele kosten tot eind 2018.

Via deze uitgifte wil Fastned nieuw kapitaal ophalen ter financiering van de bouw van nieuwe stations in Nederland en verdere expansie naar Europa. Fastned heeft als ambitie om in 2020 een pan-Europees netwerk van snellaadstations te exploiteren waar auto’s van alle merken kunnen laden. Hiermee speelt Fastned in op de snel groeiende markt van elektrische auto’s. Nagenoeg alle grote autofabrikanten hebben voor de komende jaren elektrische auto’s aangekondigd met een range van 200 tot 500km.

Fastned maakt de stap naar Nxchange omdat deze Europese beurs goed aansluit bij de Europese expansieplannen van Fastned. Nxchange opereert (net als Euronext) onder vergunning van de AFM als gereglementeerde markt. Door deze overstap naar een gereglementeerde markt kunnen meer partijen investeren in Fastned. De verwachting is dat Fastned hierdoor makkelijker kapitaal kan aantrekken en dat de verhandelbaarheid van de certificaten zal toenemen.

Lees ook:Nog meer werkkapitaal bij Fastned…
Lees ook:Fastned zoekt nog meer geld…..
Lees ook:Fastned zoekt geld…
Lees ook:Fastned haalde miljoenen op voor expansie…
Lees ook:Fastned versterkt kapitaal…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.