Renault maakt winst; verlies bij Lada!

Renault draaide vorig jaar best goed. De omzet Group steeg met 10,4% naar 45,327 miljard euro. Het aantal registraties ging omhoog met 3,3% naar 2,8 miljoen eenheden, terwijl de operationele marge van de Group-Renault steeg naar 2,320 miljard euro (+44,2%), wat 5,1% vertegenwoordigt van de omzet tegen 3,9% een jaar eerder. De operationele marge van alle automotive-activiteiten steeg met 74,4% naar 1,496 miljard euro (3,5% van automotive-inkomsten tegen 2,2% in 2014). Het bedrijfsresultaat van de Renaultgroep kwam daarmee op 2,121 miljard euro (+91,9%). De resultaten van partnerbedrijven was goed voor 1,371 miljard euro (tegen 1,362 miljard in 2014). Daarin zit een negatief resultaat voor AvtoVAZ (Lada) meegerekend. Trek je alle afdracht van belastingen af van het bruto resultaat kom je uit op een netto bedrijfsresultaat van 2,960 miljard euro (+48,1%), tegen 1,998 miljard euro in 2014.
De positieve operationele cashflow van alle automotive-activiteiten bij Renault bedroeg 1,033 miljard euro. Ik denk dat ze er wel een lekker glaasje op hebben gedronken bij de Franse directie.

Lees ook:Renault behaalt doelstellingen…
Lees ook:Mooie resultaten bij Renault
Lees ook:Porsche groeit op alle vlakken…
Lees ook:Renault laat mooie cijfers zien
Lees ook:┼áKODA had een mooi jaar – ook in ons land…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.