Land Rover – de allerlaatste is geproduceerd!

Land Rover - de laatsteDe laatste Land Rover Defender is onlangs van de productieband gerold in het Britse Solihull. Land Rover kondigde tegelijkertijd een restauratieprogramma aan om klassieke exemplaren te behouden. Verder komt er een online platform waarop fans hun meest memorabele reis in een Land Rover Series of Defender kunnen delen. De ontwikkeling van de nieuwe Defender is de volgende uitdaging.

Landrover DefenderIn de fabriek in Solihull zijn sinds 1948 meer dan twee miljoen Land Rover Series en Defenders gebouwd. De broers Spencer en Maurice Wilks ontwierpen de oorspronkelijke Land Rover voornamelijk voor gebruik op het platteland. Zij konden toen niet weten hoeveel impact hun ontwerp wereldwijd zou hebben.
In 1958 kwam de Series II, met een vernieuwd ontwerp en een wat sterkere motor. In 1966 waren in totaal al een half miljoen Land Rovers verkocht en de productie piekte met 56.000 auto’s in 1971. In de jaren zeventig was de Series III net zo’n succes als zijn voorganger. De auto die tot dan werd vernoemd naar zijn wielbasis en serienummer kreeg in 1990 een nieuwe naam: Defender. Inmiddels maakten ook de Range Rover en de Discovery deel uit van het gamma van Land Rover. In 2015 werd de unieke “Defender 2.000.000″ voor een recordbedrag van 550.000 euro verkocht. Toch bijzonder voor een auto waarvan het eerste exemplaar voor 450 pond werd verkocht tijdens zijn wereldpremière op de AutoRAI in Amsterdam. De hele wereldpers was destijds voor deze Britse creatie naar de hoofdstad gekomen.

Lees ook:Land Rover gaat Defender vervangen…
Lees ook:Nieuw boek over Land Rover; ICON!
Lees ook:Al half miljoen Evoques bij Land Rover
Lees ook:LandRover terug naar de basis
Lees ook:Jaguar LandRover tevreden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.