Fiat showt haar nieuwe 500

Fiat 500 2015-1Fiat zet met de nieuwe 500 het succesverhaal voort met een wat aangepast ontwrerp van de buitenkant, een nieuw interieur, hoogwaardiger technologie en nog meer mogelijkheden om te individualiseren. De iconische Fiat 500 biedt daardoor meer rijplezier, is meer bij de tijd op het gebied van veiligheid en staat garant voor nog wat efficiëntere verbruikscijfers. De nieuwe 500 staat vanaf september a.s. bij de Nederlandse Fiat-dealers. Prijzen zijn nu nog niet bekend.

Fiat 500 2015-24 juli was een bijzondere dag voor Fiat. Het is de geboortedag van de originele 500, een van de meest iconische auto’s ooit en het symbool van massamobilisatie in Italië, waarvan wereldwijd circa 3,8 miljoen stuks zijn verkocht. Vijftig jaar na de lancering van de 500 in 1957 besloot Fiat naar deze erfenis terug te grijpen. En met resultaat: de ‘reïncarnatie’ van de Fiat 500 in 2007 was direct een succes. Acht jaar en 1,5 miljoen verkochte auto’s verder draagt hij het stokje over aan zijn opvolger: de nieuwe Fiat 500.

Fiat 500 2015-4Fiat levert de vernieuwde 500 met keuze uit drie uitrustingsniveaus: Pop, Popstar en Lounge. De eerste is standaard voorzien van onder meer zeven airbags, Radio met AUX- en USB-poorten, stuurwielbediening en LED-dagrijverlichting. De Popstar voegt daar handbediende airconditioning, een in delen neerklapbare achterbank en 15″ lichtmetalen velgen aan toe. De Lounge is voorzien van onder meer een panoramisch zonnedak, een verchroomde grille, Uconnect Radio 5″ LIVE en een lederen stuurwiel met bedieningsknoppen om onder meer functies van de smartphone te bedienen.

Fiat 500 2015-5Het motorenaanbod omvat de TwinAir 60 pk, TwinAir Turbo 80 pk en 1.2 69 pk. De wereldpremière van de nieuwe Fiat 500 vond plaats in Lingotto, Turijn. Een symbolische locatie, omdat ook dit pand is meegegaan met zijn tijd zonder zijn historische waarde te verliezen. De voormalige Fiat-fabriek, geopend in 1923, wordt nog steeds geroemd om zijn vooruitstrevendheid. In die tijd was de keuze om een testbaan op het dak te bouwen opzienbarend. De allereerste 500 werd hier getest. Een van de bewonderaars was de bekende architect Le Corbusier. Zelfs voor de opening stond het gebouw al symbool voor de ontluikende Italiaanse industrie en kreeg snel een plek in het collectieve geheugen van de Italiaanse natie. De auto’s die hier van de band rolden, hebben de decennia doorstaan en droegen bij aan de mobiliteit in Italië totdat modernere fabrieken de productie overnamen. Na de sluiting werd Lingotto getransformeerd tot een multifunctioneel centrum, maar met behoud van de historische uitstraling. Er is dan ook welhaast geen betere locatie om de nieuwe Fiat 500 aan de wereld te presenteren.

Fiat 500 2015-6Voor de gemiddelde automobilist wordt het drie keer kijken om de verschillen te zien. Was dat ook niet meteen de kracht van deze compacte Italiaan? Evolutie in plaats van revolutie dus en daardoor succes verzekerd. De auto kent haar eigen klantengroepen en dat is op zich al een garantie voor een behoorlijke omzet. Al speelt prijs in dit marktsegment zeker een belangrijke rol. Maar dan moeten we nog even wachten. Tot dan doen we het met foto’s en het zeer uitgebreide persbericht dat ik voor de leesbaarheid maar even heb ingekort…..

Lees ook:Gelimiteerde 500 bij Fiat
Lees ook:Fiat geeft prijs nieuwe 500
Lees ook:Fiat Croma onder het mes
Lees ook:Fiat introduceert nieuwe Grande Punto
Lees ook:Fiat viert feestje rond 60-jarige 500!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.