Kort lontje, groot euvel in verkeer….

Agressieve automobilistenBijna de helft van de Nederlandse automobilisten (48%) ondervindt agressie in het verkeer. 16% van deze automobilisten nam zelf maatregelen. Een klein deel (2%) rijdt met een wapen aan boord. Dat blijkt uit de 16e editie van Het Nationale Automobilisten Onderzoek van mediabedrijf YPCA in opdracht van Allsecur autoverzekeringen en verkeerszender Traffic Radio.

In het onderzoek geven automobilisten aan dat de agressie in het verkeer vooral tot uitdrukking komt in de vorm van gebaren (80%), claxonneren (40%) of schelden (36%). 1 op 5 automobilisten noemt een achtervolging (20%). Ook spugen (4%) en lijfelijk geweld (3%) komen voor.

Een meerderheid (44%) van de automobilisten vindt het ‘te gek voor woorden’ om zich tegen agressie in het verkeer te wapenen. 29% van de respondenten vermijdt agressie in het verkeer bewust. 15% van de automobilisten geeft aan wel degelijk maatregelen te nemen. 12% van de respondenten doet de portierduren altijd op slot, 3% neemt maatregelen maar zegt niet welke, en 2% van de ondervraagden heeft een wapen in de auto.

Lees ook:Automobilist ziet niet veel in zelfrijdende auto….
Lees ook:Automobilist is accijnsverhogingen zat!
Lees ook:Eurlings nog steeds mateloos populair!
Lees ook:Autorijdend Nederland wil gewoon 130km/uur!
Lees ook:Agressie ergernis nummer 1!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.