Smartphone gebruik; grootste ergernis in verkeer!

Smartphone aan het stuur‘Smartphonegebruik tijdens het rijden’ komt dit jaar naar voren als meest opvallende en nieuwe ergernis in het verkeer. Vooral vrouwen en ouderen ergeren zich aan het smartphonegebruik in de auto. ‘Bumperkleven’ is de grootste ergernis van de automobilist. Dit komt naar voren uit de nieuwe editie van Het Nationale Automobilisten Onderzoek, dat jaarlijks wordt uitgevoerd door het mediabedrijf YPCA in opdracht van Allsecur autoverzekeringen en verkeerszender Traffic Radio.

Naast ‘Bumperkleven’ (36%), scoren ‘Agressief rijden’ (32%) en ‘Rijden met alcohol / drugs’ (27%) weer hoog in de in de jaarlijkse Top 10 ergernissen in het verkeer. Nieuwe ergernissen in de Top 10 zijn dit jaar ‘Te langzaam rijden’ (16%), ‘Smartphone gebruik tijden het rijden’ (13%) en ‘Afval of een sigaret uit het raam gooien’ (11%). Nog nooit eerder kwam ‘Smartphone gebruik tijdens het rijden’ in het jaarlijkse onderzoek naar voren als ergernis in het verkeer. Het zijn met name vrouwen en ouderen (55-69 jaar) die zich hier aan ergeren.‘Files’, ‘Te hard rijden binnen de bebouwde kom’ en ‘Rechts inhalen’ vallen dit jaar buiten de Top 10 ergernissen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAUit het onderzoek blijkt dat bijna één op de tien (9%) automobilisten al regelmatig zijn smartphone checkt achter het stuur. Vorig jaar gaven 5% van de ondervraagden nog aan de telefoon wel eens met de hand te bedienen tijdens het autorijden.

Top 10 ergernissen in het verkeer 2015:

1. (2) Bumperkleven 36%
2. (1) Agressief rijden 32%
3. (3) Rijden met alcohol / drugs op 27%
4. (4) Geen richting aangeven 21%
5. (5) Onnodig links rijden 16%
6. (-) Te langzaam rijden 16%
7. (6) Op het laatste moment invoegen / ritsen 14%
8. (-) Smartphone gebruik tijdens het rijden 13%
9. (9) Zondagsrijders 12%
10. (-) Afval of sigaret uit het raam gooien 11%

Lees ook:Agressie ergernis nummer 1!
Lees ook:Nederland is agressief gedrag zat!
Lees ook:Verkeer nog vol ergernissen!
Lees ook:Verkeersergernissen
Lees ook:Mannen overschatten hun rijvaardigheid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.