Seat stimuleert boekenlezen…

01-SEAT-World-Book-DayWerknemers van de Spaanse SEAT-fabriek hebben Wereldboekendag aangegrepen om op ludieke manier het lezen van boeken aan te moedigen. Een nieuwe SEAT Leon X-PERIENCE werd in een grote bibliotheek in de buurt van Barcelona geplaatst. De vraag daarbij: hoeveel boeken passen er in?

De avontuurlijke SEAT Leon X-PERIENCE biedt plaats voor vijf én een bagageruimte van 587 liter. Voor het experiment werd de achterbank neergeklapt. Resultaat: een bruikbare inhoud van maar liefst 1.470 liter. Enkele SEAT-werknemers ging aan het werk. Na veel passen en meten bleek deze ruimte voldoende voor 1.168 boeken van gemiddelde grootte.

02-SEAT-World-Book-DayDe actie was een initiatief van SEAT-medewerkster Esther González. Zij is een groot liefhebster van lezen en literatuur. Ze bedacht deze actie om ook anderen aan te zetten tot lezen. Overigens had de stunt nog heel wat voeten in aarde. Om de Leon X-PERIENCE in de bibliotheek van Sant Pere de Ribes (bij Barcelona) te krijgen, moesten er kozijnen van het gebouw worden verwijderd. Pas daarna kon een speciale truck met de Leon naar binnen rijden. Volgens de initiatiefneemster en haar enthousiaste medewerkers is het werk echter nog niet gedaan: “We hebben de boeken in de auto gekregen, nu moeten we ze nog lezen”. De video van de ludieke actie is hier te zien.

03-SEAT-World-Book-DayDe X-PERIENCE staat nu te boek als de meest belezen Leon. Dat neemt niet weg dat hij ook meest avontuurlijke is. In plaats van boeken biedt hij ook plaats aan bijvoorbeeld een complete kampeer- of hobbyuitrusting. Met vierwielaandrijving komt hij bovendien op plekken die voor andere auto’s onbereikbaar zijn. En dankzij een maximale aanhanglast van 2.000 kg is hij ook nog eens zeer geschikt voor het trekken van flinke trailers of caravans. De Leon X-PERIENCE laat zijn avontuurlijke inslag ook zien: hij heeft een verhoogde carrosserie met beschermdelen van zwarte kunststof en grote lichtmetalen velgen.

De Leon X-PERIENCE is er met keuze uit benzine- en dieselmotoren en de vanafprijs is € 26.950*.

Lees ook:Seat maakt werk van twee nieuwe Leon’s
Lees ook:Seat; keuze voor sportief en avontuur
Lees ook:Seat in actie; Leon X-PERIENCE!
Lees ook:Seat verbreedt gamma Leon
Lees ook:Seat komt met de Leon ST X-Perience

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.