VW Passat overtuigend ‘Auto van het Jaar’

De Volkswagen Passat is uitgeroepen tot Auto van het Jaar 2015. Een Europese jury van 58 vakspecialisten koos de Passat als winnaar uit de zeven genomineerden. De uitslag van de verkiezing werd vandaag in Genève bekendgemaakt, een dag vóór de start van de internationale autoshow aldaar.
De Volkswagen Passat won de ‘Auto van Jaar 2015’ verkiezing met een puntentotaal van 340. Daarmee eindigde hij in de eindrangschikking zeer ruim vóór de Citroën C4 Cactus (248 punten) en de Mercedes-Benz C-Klasse (221 punten). Namens Volkswagen nam Hoofd Technische Ontwikkeling Heinz-Jakob Neußer de onderscheiding in ontvangst.

Van de drie Nederlandse juryleden kozen Gert Wisse (ANWB) en Ton Roks (Octane Magazine) de Passat als hun favoriet. Jaco Bijlsma van Autovisie plaatste de Passat op een gedeelde 3e positie. De Volkswagen Passat geldt als de maatstaf in het zakelijke segment. Het model onderscheidt zich onder meer door zijn lichtgewicht constructie, zuinige motoren en duurzame prestaties. Daarnaast introduceert de Passat een aantal vernieuwende rijassistentie-systemen op het gebied van veiligheid en rijcomfort. Voorbeelden zijn Trailer Assist (assisteert bij het achteruit rijden met een aanhanger), de File-assistent (remt en geeft automatisch gas in fileverkeer) en Emergency Assist (stopt de auto als de bestuurder hier niet meer toe in staat is). De nieuwe Passat is in Nederland leverbaar vanaf € 30.590*.

Lees ook:Volkswagen gaat slim om met de Passat…
Lees ook:Nieuwe Passat komt in 2010
Lees ook:Volkswagen trekt doek af van de Passat Coupé
Lees ook:Voorinschijving Passat GTE nu mogelijk…
Lees ook:Volkswagen in actie…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.