Tesla snel opladen bij FastNed nu mogelijk….

Tesla-Model-S-Front-red GermanyDe eerste Tesla-rijders hebben de afgelopen week hun CHAdeMO-adapter ontvangen, waarmee ze supersnel kunnen opladen bij alle snellaadstations van Fastned. Omdat het snelgroeiende netwerk van Fastned-stations beschikt over CHAdeMO-laders, zijn Tesla-rijders door de komst van de nieuwe adapter niet langer afhankelijk van de vier Tesla-superchargers in Nederland. Er is geen speciale laadpas nodig om bij Fastned te kunnen laden, dit kan snel en makkelijk met de Fastned app.

Tot voor kort konden Tesla-rijders alleen snelladen bij de vier superchargers van Tesla Motors zelf. Reden hiervoor is dat het Californische automerk gebruik maakt van een afwijkende stekker en een eigen laadprotocol dat niet beschikbaar is voor andere partijen. Hierdoor is het voor Fastned niet mogelijk om een Tesla-slang aan haar laders te hangen. Met de CHAdeMO-adapter kunnen Tesla’s bij Fastned laden via de CHAdeMO-stekkers. Hiermee kan tot 250 km per uur worden geladen.

Er zijn inmiddels 19 Fastned snellaadstations operationeel, maar met de oplevering van een station per week neemt het aantal stations snel toe. Op termijn zullen er in totaal 201 snellaadstations van Fastned in Nederland staan. Hiermee biedt Fastned de elektrische rijder de vrijheid om door heel Nederland te rijden. Fastned kijkt ook naar mogelijkheden voor uitbreiding in het buitenland.

UPDATE: Tesla heeft met ons contact opgenomen en benadrukt dat de adapter momenteel nog niet verkrijgbaar is via de website, maar dat ze hier wel hard aan werken.

Lees ook:Fastned breidt uit naar Duitsland…
Lees ook:Haagse EV´s zijn welkom bij Fastned
Lees ook:Fastned ook in Den Haag….
Lees ook:Fastned breidt uit naar Den Haag…
Lees ook:Fastned normaliseert prijzen snelladen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.