Skoda’s zakelijke primeur; Fabia Combi….

01-Fabia-Combi-voorzijdeTijdens de Autosalon van Parijs 2014 beleeft de nieuwe ŠKODA Fabia Combi net als zijn compactere hatchback-broertje zijn werelddebuut. Het ontwerp van de derde generatie Fabia Combi is uitgedacht volgens de nieuwe strakke lijnen van het Tsjechische merk. Inbegrepen zijn state-of-the-art veiligheid en comfort alsmede infotainmentsystemen afkomstig uit duurdere segmenten. De nieuwe ŠKODA Fabia Combi komt medio februari 2015 naar Nederland en staat dan bij de dealers. Met een inhoud van 530 liter (1.395 liter met neergeklapte achterbank) is de bagageruimte van de nieuwe ŠKODA Fabia Combi de grootste in zijn klasse. De standaardinhoud is 25 liter meer dan bij zijn op zich toch al niet te kleine voorganger. Er passen items met een lengte van 1,55 meter in de auto. De achterklep is goed voor een stahoogte van bijna 1,90 meter. De totale interieurruimte mag er ook zijn. Zo is de breedte binnenin met 21 mm toegenomen. Hoewel de wagenhoogte aan de buitenkant is gereduceerd, genieten de voorste inzittenden van meer hoofdruimte dan voorheen.

02-Fabia-Combi-zijkantDe nieuwe ŠKODA Fabia Combi is 10 mm langer, 90 mm breder en 31 mm lager dan zijn voorganger. De voorzijde is identiek aan die van de nieuwe hatchback en oogt daardoor zelfverzekerd en indrukwekkend dankzij de toegenomen breedte en de nadruk op horizontale lijnen. Van opzij oogt de auto dynamisch. Het silhouet lijkt uit één stuk gehouwen. Dit effect is bereikt met de scherpe tornadolijn, de slanke raamstijlen, de verhouding tussen licht- en schaduwvlakken, een licht dalende daklijn en de volledig nieuwe, fraaie velgdesigns.
Ook de achterzijde van de nieuwe ŠKODA Fabia Combi komt stoer over. Scherpe lijnen en grote vlakken bepalen het beeld. De grote achterlichten tonen de voor ŠKODA kenmerkende C-vorm, in dit geval voorzien van contrasterende donkere randen en details die verwijzen naar de Tsjechische kristalglastraditie.

03-Fabia-Combi-achterzijdeOnder de motorkap van de nieuwe Fabia Combi verschijnt een volledig nieuwe generatie benzine- en dieselmotoren. Die zijn zuiniger en schoner dan ooit, met een verbruik dat tot 17 procent lager is dan dat van de tweede generatie. De zuinigste uitvoering wordt de in de loop van 2015 te introduceren ŠKODA Fabia Combi Greenline met een gemiddeld verbruik van slechts 3,1 l/100 km en een gemiddelde CO2-uitstoot van 82 g/km. Daarmee valt deze in 2015 in de 14%-bijtellingscategorie. De Fabia Combi verlaat de fabriek in 3 benzine- en 3 dieselversies, die alle een start-stopsysteem hebben en remenergie opnieuw gebruiken. Vanzelfsprekend voldoen de motoren aan de Euro 6-emissienorm. De benzinemotoren zijn 55 kW (75 pk) tot 81 kW (110 pk) sterk. De nieuwe 3-cilinder diesels variëren van 55 kW (75 pk) tot 77 kW (105 pk). Er is keuze uit moderne handgeschakelde versnellingsbakken en DSG-automaten.

De nieuwe ŠKODA Fabia Combi is gebaseerd op het nieuwe en innovatieve MQB-platform van de Volkswagen Groep. Tot dit modulaire concept behoren de motoren, elektromechanische stuurbekrachtiging en een groot deel van het elektrisch circuit, zoals de ECU’s, het instrumentenpaneel, de infotainmentsystemen en elektronische assistentiesystemen.
Mede dankzij MQB weegt de lichtste versie (de ŠKODA Fabia Combi met 3-cilinder 1.0 MPI-motor) slechts 1.004 kg. Afhankelijk van de configuratie is deze derde generatie tot 55 kg lichter dan de zijn voorganger. Een knappe prestatie, zeker gezien alle toegevoegde technologieën en het toegenomen comfort.

04-Fabia-Combi-kofferbakTijdens de ontwikkeling van de nieuwe ŠKODA Fabia Combi is ook veel aandacht besteed aan een comfortabel onderstel. Door een goede onderlinge afstemming tussen de nieuwe elektromechanische besturing, de nieuwe motoren en de bevestigingspunten van de motoren hebben de ingenieurs voor veel comfort en een uitstekende rijstabiliteit gezorgd. De spoorbreedtes voor en achter zijn met 30 mm gegroeid en de wielbasis is nu 5 mm langer.

Als gezegd, na Parijs moeten we het even doen met de plaatjes. De ŠKODA Fabia Combi staat medio februari 2015 bij de Nederlandse ŠKODA-dealers. Dan ook horen we meer over de prijzen voor de nieuwe ruime Tsjech…

Lees ook:ŠKODA viert feest rond bestseller Fabia..
Lees ook:Nieuwe Skoda Fabia; minstens 17% zuiniger!
Lees ook:ŠKODA zet nieuwe driepitter in de Fabia
Lees ook:Stoere Scout bij Skoda…
Lees ook:Skoda verrast met twee primeurs; ook Fabia Combi in Parijs !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.