Berlijnse Uber-chauffeurs hebben maling aan de rechter…

OLYMPUS DIGITAL CAMERATerwijl de media nog spraken over een landelijk verbod op het inzetten van particuliere chauffeurs voor het Uber-taxinetwerk, gaat de betrokken organisatie in Berlijn vrolijk door met mensen vervoeren. Uit een recent onderzoek van Bright en Emerce blijkt dat de chauffeurs die zijn verbonden aan Uber maling hebben aan de opgelegde verboden en gewoon doorgaan met passagiers vervoeren. Op de dag dat de rechter Uber verbood alleen al werd de app van Uber ruim 5000 keer gedownload. Uber benut chauffeurs zonder een echte taxivergunning en die zijn vaak jong en op zoek naar een aardige bijbaan of wellicht een manier om hun autokosten te drukken. Naar verluid rijden er in de grote stad Berlijn ongeveer 200 Uber chauffers terwijl het officele aantal taxichauffeurs in de vele duizenden loopt. Uber zelf is momenteel bezig met de voorbereiding van een stevige lobby om haar manier van werken geaccepteerd te krijgen en zo een goedkoper alternatief te kunnen bieden voor de vaak duurdere taxi’s zoals we die tot nu toe kennen.

Lees ook:UBER start particulier taxivervoer in Amsterdam…
Lees ook:Jaguar levert 50 XE’s aan Uber
Lees ook:Uber wil ook vracht gaan vervoeren..
Lees ook:Uber verdacht van levering brandgevaarlijke auto’s
Lees ook:Uber kiest voor BYD

2 reacties op “Berlijnse Uber-chauffeurs hebben maling aan de rechter…

  1. Jantien

    Het is ook enorm lastig om dit soort praktijken tegen te gaan. De taxi prijzen in Berlijn zijn ook veel te hoog, relatief gezien veel te duur ten opzichte met de rest van Duitsland.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Leo

    IK heb in heel wat Duitse steden van taxi’s gebruik gemaakt en vond ze in Berlijn niet zoveel duurder dan bijvoorbeeld in Frankfurt of Munchen. Dat een taxi veel geld kost klopt zeker. Of je daarom meteen in een particuliere auto moet stappen met een chauffeur zonder diploma of vergunning weet ik niet…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.