RAI vereniging wacht op antwoord minister

RAI 45km autoRAI Vereniging wacht naar eigen verklaring met smart op een inhoudelijke reactie naar aanleiding van haar brief die zij, samen met ANWB en BOVAG, stuurde aan minister Schultz over de 25/45 km auto’s. Het is RAI Vereniging een doorn in het oog dat steeds weer opnieuw partijen opduiken die gebruik maken van de mazen in de wet. Een sterk groeiend aantal mensen maakt gebruik van de mogelijkheid om gewone personenauto’s door de RDW ‘om te laten keuren’ naar een maximumsnelheid van 25 of 45 km.

Daarmee wordt de auto een zogenoemd motorvoertuig met beperkte snelheid (MMBS), waarvoor onder meer geen APK- en rijbewijsplicht geldt. Een zeer zorgwekkende ontwikkeling voor de verkeersveiligheid, volgens de briefschrijvers. Meest recente ontwikkeling is een autobedrijf dat ook oldtimers of wat daar voor dooor gaat wil ombouwen naar 25/45 km voertuigen.

“Veel gekker moet het niet worden”, zegt Remco Tekstra, secretaris Speciale Voertuigen van RAI Vereniging. Voor je het weet rijdt iedereen die belastingen wil ontwijken in een auto met een bordje 25 of 45 km op de achterkant.” Volgens Tekstra is het nu zaak dat het Ministerie van Infrastructuur & Milieu snel in actie komt. (RAI)

Lees ook:RAI; nieuwe hackwet gevaar voor de veiligheid…
Lees ook:RAI pleit voor snelle emissietests die werken….
Lees ook:SWOV krijgt RAI-prijs
Lees ook:RAI boos op Tweede Kamer…
Lees ook:Ruim 10.000 laadpunten EV’s in ons land

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.