Eerste echte foto’s Hyundai i20

Hyundai i20 2015 - foto 1 voorHyundai heeft de foto’s van de volledig nieuwe Hyundai i20 vrijgegeven. Met de lancering van de volledig nieuwe i20 bouw de Koreanen voort op het succes van haar modellen in het B-segment. Een pad dat werd geëffend door de eerste generatie i20 en diens voorganger de Hyundai Getz. Sinds 2002 verkocht Hyundai in Europa bijna een miljoen eenheden van deze modellen.
De huidige i20 is een van de ‘bestsellers’ van het merk. Met de nieuwe generatie – die groter, breder, maar ook lager is dan zijn voorganger en daardoor niet alleen meer volwassen oogt, maar dat ook feitelijk is – verwacht Hyundai dit succes te kunnen overtreffen. De Hyundai i20 is een volledig nieuwe auto die op een nieuw platform in Turkije wordt gebouwd. Het ontwerp is geëvolueerd tot Fluidic Sculpture 2.0. De vormgeving is strak, volwassen en eigentijds. Daarmee past de nieuwe i20 perfect in de lijn die eind vorig jaar is ingezet bij de introductie van de nieuwe en succesvolle i10.

De nieuwe Hyundai i20 is volledig ontwikkeld en ontworpen in het designcentrum van Hyundai in het Duitse Rüsselsheim. Doordat de nieuwe Hyundai i20 met 2.570 mm (45 mm langer dan zijn voorganger) een zeer lange wielbasis heeft en een brede carrosserie, profiteren bestuurder en passagiers optimaal van de royale binnenafmetingen die uitstekend in balans zijn voor zowel de voor- als de achterpassagiers. Niet voor niets heeft de nieuwe i20 volgens het jubelende persbericht, het ruimste interieur in zijn klasse. Ook de goed toegankelijke bagageruimte van 320 liter is royaal. Daardoor is de nieuwe i20 een prettige en comfortabele reisauto voor vijf personen en hun bagage.

Hyundai i20 - 2015 - achterUniek panoramisch zonnedak
Uniek in zijn klasse is het grote panoramische zonnedak, dat het gevoel van ruimtelijkheid voor de bestuurder en passagiers van de nieuwe Hyundai i20 extra verhoogd. Het panoramische zonnedak kan bovendien volledig worden geopend, waardoor de cabine binnen een oogwenk kan worden gevuld met natuurlijk licht en frisse lucht. Andere in het oog springende zaken van de nieuwe generatie Hyundai i20 zijn een geavanceerde achteruitrijcamera en fraai vormgegeven LED-verlichting in de lichtunits voor- en achter.

Meer details van de nieuwe Hyundai i20 worden vrijgegeven in de aanloop naar de officiële introductie op de Mondial de l’Automobile 2014 in Parijs in Oktober.

Lees ook:Hyundai start productie nieuwe i20 op…
Lees ook:Compacte Koreaan op hoger plan; Hyundai i10
Lees ook:Nieuwe Hyundai i20 – Koreanen showen eerste schetsen
Lees ook:Hyundai voert actie op de IX20 en IX35
Lees ook:Hyundai dealers gelauwerd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.