Nissan showt haar nieuwe Pulsar in vol ornaat

119407_6_11Met passie voor innovatie en technologie heeft Nissan naar eigen zeggen de markt voor gezinsauto’s een heel nieuw aanzien gegeven. Volgens dezelfde benadering waarmee het de QASHQAI, de X-TRAIL en de NOTE op de markt bracht, breidt Nissan het gamma nu uit met de geheel nieuwe Pulsar. Deze ‘opwindende vijfdeurs hatchback’ in het C-segment benadrukt Nissans ambitie om intelligent design en technische innovatie bereikbaar te maken voor het grote publiek.

Met zijn brutale vormgeving, technische innovaties en interieurruimte geeft de Nissan Pulsar een nieuwe dimensie aan het C-segment. De Pulsar bezit alle bekende Nissan-kenmerken, gevat in een stijlvol nieuw jasje. De nieuwe Nissan Pulsar is voorzien van een uitgebreide reeks handige technologieën die de bestuurder extra comfort en vertrouwen geven. Met de toepassing van voorzieningen die tot nu toe voorbehouden waren aan auto’s in hogere segmenten, versterkt Nissan zijn reputatie dat het nieuwe technologie bereikbaar maakt.

119408_6_11Nissans geavanceerde Safety Shield – een pakket veiligheidssystemen dat een soort vangnet voor de bestuurder vormt – is volledig geïntegreerd in het design van de Pulsar. Dankzij de bruikbare, zeer geavanceerde veiligheidsvoorzieningen kan de bestuurder het potentieel van de Pulsar optimaal benutten.
Tot het pakket behoren onder meer Forward Emergency Braking, Moving Object Detection, Lane Departure Warning en Blind Spot Warning. De Nissan Pulsar is de enige auto in het C-segment waarvan ten minste één uitvoering standaard is voorzien van Moving Object Detection, Lane Departure Warning en Blind Spot Warning.

119414_6_11Een aardige innovatie in de Pulsar zijn de led-koplampen. Dergelijke lampen paste Nissan voor het eerst toe in de QASHQAI en de X-TRAIL. De kenmerkende koplampen geven een helder wit licht en hebben als bijkomend voordeel dat ze slechts de helft van de energie verbruiken van conventionele koplampen. In het kader van Nissans benadering van innovatie en kostenreductie biedt het motorengamma van de Pulsar – alle motoren zijn voorzien van een turbo – de perfecte combinatie van prestaties en efficiency. De 1,2-liter DIG-T benzinemotor levert 85 kW, veel meer vermogen dan gebruikelijk voor zo’n kleine motor. De 1.5 dCi turbodieselmotor levert 81 kW en een koppel van 260 Nm. Toch bedraagt de CO2-uitstoot van deze motor slechts 95 g/km. Begin 2015 volgt een 1,6-liter turbobenzinemotor met een vermogen van maar liefst 140 kW.

119415_6_11De Pulsar is ook verkrijgbaar met Nissans geavanceerde automatische XTronic-transmissie. Die biedt de bestuurder van de Pulsar het beste van twee werelden: grote souplesse bij lage toerentallen en een positieve, directe werking bij hogere toerentallen.
Over prijzen is nog weinig bekend, ik neem aan dat de Nissan-dealers in ons land die wel ergens in een promotiemap hebben zitten, dus wie meteen aan de Pulsar wil kan daar vast professioneel geholpen worden….

Lees ook:Nissan gepassioneerd over de Pulsar…
Lees ook:Nissan Pulsar; net geen twintig mille!
Lees ook:Eerste Pulsar bij Nissan
Lees ook:Nissan komt met nieuwe Pulsar…
Lees ook:Nissan’s Vision; leuke extra’s!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.