Tesla’s worden niet gestolen….

Opmerkelijk bericht wat ik oppikte in de New York Times van gisteren. Eigenaren van een Tesla S, roemen niet alleen diens fraaie lijnen, het imago, de prestaties of comfort, maar ook het feit dat de auto niet ot nauwelijks aantrekkelijk is voor autodieven. Dat maakt dat de Tesla sportieveling helemaal bovenaan staat in een klanttevredenheidsonderzoek. Heb je eenmaal een Tesla S kom je er onvrijwillig niet vanaf. En de kopers van dit soort auto’s wil dat ook niet getuige het onderzoek. In de VS alleen al werden vorig jaar 20.000 Tesla’s model S verkocht, slechts ver daarvan werden ook gestolen. Bij andere auto’s is dat gemiddeld bijna vier op de 1000. Zo worden er ook veel meer Infiniti’s FX35 gestolen, toch ook best een exclusief ding. Dat er zo weinig Tesla’s worden gestolen heeft te maken met het feit dat de wagens nogal goed in elkaar steken en het voor een dief niet eenvoudig is er in te komen. Maar daarbuiten is het lastig om van de onderdelen af te komen wanneer je zo’n auto eenmaal in handen hebt. Veel gestolen auto’s worden gebruikt om de onderdelen er van te verkopen, zeker in de VS, en dat is niet zo eenvoudig bij een auto waarvan de fabrikant bijhoudt waar al die wagens verblijven. Overigens zijn in de VS bij dieven vooral auto’s als de Nissan GT-R en Chevrolet Aveo in trek. (NYT)

Lees ook:Tesla wil samenwerken met BMW
Lees ook:Tesla; nog maar beperkt gratis laden…
Lees ook:Tesla presteert nog steeds ondermaats…
Lees ook:Geen Duits onderzoek naar veiligheid Tesla…
Lees ook:Tesla gelooft in zelfrijden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.