Volkswagen’s ultieme Golf…de R 400!

Volkswagen laat op de autotentoonstelling van Peking zien welk sportieve potentieel er nog in de Golf steekt. Op basis van de onlangs geïntroduceerde Golf R heeft het merk het studiemodel R 400 ontwikkeld. Deze beschikt over een 2.0 TSI met 295 kW/400 pk en 4MOTION vierwielaandrijving. Daarmee sprint de indrukwekkend ogende Golf R 400 in maar 3,9 s van 0-100 km/h. De topsnelheid bedraagt 280 km/h. De Golf R 400 concept car is ontwikkeld door Volkswagen R GmbH. De sportafdeling van het merk haalt het (momenteel) maximaal mogelijke uit de 2.0 TFSI van de Golf R: 295 kW/400 pk (+100 pk) en een koppel van 450 Nm (+70 Nm). Het specifieke vermogen van 200 pk/liter is gelijk aan dat van supersportwagens. De Golf R 400 weegt 1.420 kg. Ofwel: 3,55 kg/pk.

De Golf R 400 heeft een 6-traps DSG-transmissie, een sportonderstel en 4MOTION permanente vierwielaandrijving met variabele aandrijfkrachtverdeling via de Haldex-koppeling. Voor puur rijplezier heeft het stabiliteitssysteem (ESC) geïntegreerde elektronische sperdifferentiëlen. XDS+ op vóór- en achteras is standaard. Hiermee zijn de wielen aan de binnenzijde van een bocht af te remmen. Dit zorgt voor zeer scherpe reacties op stuurbewegingen. Het ESC heeft een Sport-modus waarbij het minder vaak ingrijpt – perfect bij bijvoorbeeld circuitgebruik.
De Golf R 400 oogt indrukwekkend door zijn fors verbrede wielkasten (V/A) met 19-inch lichtmetalen wielen. Ook het front met grote koelluchtopeningen, een carbon splitter en de gele accentlijnen is uitgesproken sportief. Achter springt de diffuser met twee grote uitlaatpijpen in het oog. Een andere blikvanger is de dubbele dakspoiler. In het interieur: twee sportstoelen met openingen voor vijfpunts gordels. Achterin heeft de Golf R 400 twee individuele zitplaatsen. Het meubilair is bekleed met een combinatie van leer en alcantara. Gele stiksels, R-Logo’s en afwerkingsdetails van hoogglans pianolak versterken de sportieve sfeer aan boord.

Lees ook:Volkswagen geeft haar snelle Golf-Varianten een vlot prijsje..
Lees ook:VW brengt de Golf Variant Alltrack
Lees ook:25 Miljoen Volkswagen Golfs gebouwd
Lees ook:VW geeft Golf R extra kracht…
Lees ook:VW Golf GTD krijgt nieuw gezicht…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.