Vrijdag de 14e, redelijk veilig!

7Vandaag maken Nederlanders het minst kans op schade aan hun woning of auto, of een opname op de spoedeisende hulp. Dit blijkt uit berekeningen van verzekeraar Centraal Beheer. De hele maand maart blijkt uberhaupt relatief veilig te zijn. In deze maand is de kans op schade aan woningen of letsel kleiner dan gemiddeld. Wel bestaat er in maart een licht hoger risico op autoschade van 10 procent. Verder is de kans op ziekenhuisopname in het weekend groter dan doordeweeks.

April is de veiligste maand van het jaar. Dat wil zeggen: de maand met het grootste aantal veilige dagen. In april is de kans op schade aan een woning 29 procent kleiner dan gemiddeld. Wordt er alleen gekeken naar schade aan de auto, dan is september de maand met het minst aantal noteringen van schade. In september werden de laatste drie jaar 12 procent minder autoschades gemeld dan in een gemiddelde maand. Viola Teepe, woordvoerder van Centraal Beheer : ‘Als grote verzekeraar bezitten we data waarin vaak interessante trends zijn te herkennen. Die cijfers gebruiken we uiteraard om onze klanten inzicht te kunnen geven in risico’s. Daarnaast delen we ook graag de cijfers die de moeite waard zijn, zoals in dit geval.’

Deze cijfers zijn gebaseerd op eigen onderzoek van Centraal Beheer Achmea. Er is gekeken naar de schademeldingen op de auto- en woonverzekering van Centraal Beheer, over de afgelopen drie jaar. Gemiddeld gaat het hier om zo’n 1.500 meldingen per dag. Daarnaast is gebruik gemaakt van data van Veiligheid.nl over het jaar 2012.

Lees ook:Eerste vier maanden verkopen; lichte stijging! April matig!
Lees ook:Autoverkopen zakken weg
Lees ook:Verkopen lopen terug, maar Skoda Octavia in top 5!
Lees ook:Utrecht blijft drukste regio van ons land…
Lees ook:Novembermaand – populair bij autodieven…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.