Toyota’s waterstofauto kan tegen een koudestootje..

Toyota 20140204_02-Toyota_test_waterstofauto_FCHV_in_de_extreme_vrieskou_in_Amerika_en_CanadaTerwijl automobilisten in het noordoosten van Amerika de afgelopen weken massaal strandden, zocht Toyota die extreme kou juist op. Enkele tientallen Toyota waterstofauto’s uit een speciale testvloot werden in Connecticut en Pennsylvania (Verenigde Staten) en Northwest Territories (Canada) door veelal reguliere bedrijven voor hun dagelijks verkeer ingezet bij temperaturen tot wel onder de -30 graden Celcius.

Vanaf 2015 neemt Toyota de waterstofauto (ook wel Fuel Cell Vehicle) in productie. Sinds enige tijd rijden in Amerika en Japan evenwel al een paar honderd testauto’s rond. Deze worden door bedrijven en organisaties voor hun dagelijkse mobiliteit ingezet, zodat Toyota de betrouwbaarheid van de techniek kan testen en verfijnen.

Toyota 20140204_04-Toyota_test_waterstofauto_FCHV_in_de_extreme_vrieskou_in_Amerika_en_CanadaDe Polar Vortex die het noordoosten van Amerika en Canada geselde, was een ultieme proef voor de waterstofauto’s van Toyota. “Na een sneeuwstorm in Connecticut, afgelopen week, wees de thermometer overdag nog altijd -20 graden aan”, stelt Mark Schiller van Proton Onside, een van de bedrijven die een vloot van 10 Toyota test-FCHV’s beheert. Anders dan je wellicht als oppervlakkige toeschouwer zou verwachten bevriest de boel niet bij deze vorm van voortstuwing en blijken de wagens, zoals je van een Toyota verwacht, loei betrouwbaar. Dat geeft de burger wel weer moed….

Lees ook:Hyundai levert eerste brandstofcel-auto’s af
Lees ook:Verkoop Toyota Mirai boven verwachting!
Lees ook:Samenwerking BMW en Toyota
Lees ook:Toyota gaat voor elektrische auto’s…
Lees ook:Waterstofbus bij Toyota

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.