Seat komt met vlotte Leon stationcar

Seat 03_SEAT_Leon_ST_193De SEAT Leon ST (Sports Tourer) vormt volgens de Spaanse VW-dochter het bewijs dat een sportieve inborst en grote veelzijdigheid uitstekend kunnen samengaan. Het derde lid van de Leon-familie verenigt een fraai ontwerp met de scherpe rijeigenschappen van de 3-deurs SC en 5-deurs en de ruimte van een volwaardige stationwagon. Dankzij een koets die in lengte met 27 centimeter is gegroeid ten opzichte van de andere twee carrosserieversies beschikt de Leon ST over een forse bagageruimte die qua inhoud varieert van 587 tot 1.470 liter. De Leon ST arriveert op 30 november a.s. in Nederland bij de dealers en is ook volgend jaar voor zakelijke rijders in een 14% bijtellinguitvoering beschikbaar.

Seat 05_SEAT_Leon_ST_193De SEAT Leon ST weegt leeg slechts 1.133 kilogram, waarmee het de lichtste stationwagon in zijn klasse is. De intelligente koetswerkstructuur is mede verantwoordelijk voor die gewichtsbesparing, maar zorgt desondanks voor optimale veiligheid en comfortabele rijeigenschappen. Ondanks die gewichtbeperkende maatregelen scoort de Leon ST maximaal op het gebied van veiligheid. Eerder dit jaar onderschreef de Europese Euro NCAP-organisatie de crashveiligheid van de ST al door de stationwagon te belonen met de maximale score van vijf sterren.

Direct vanaf de introductie is de Leon ST leverbaar met een keuze uit een groot aantal krachtige en zuinige TSI- en TDI-motoren, in cilinderinhoud variërend van 1,2 tot 2,0 liter en uiteenlopend van de 1.2 TSI benzine met 63 kW (85 pk) tot aan de sterke 2.0 TDI common-rail diesel met 135 kW (184 pk). Alle vertrouwen ze op directe brandstofinspuiting en turbotechnologie en zijn ze geoptimaliseerd met het oog op het realiseren van een lage inwendige frictie en het snel op bedrijfstemperatuur brengen van de motor. SEAT biedt diverse transmissie-opties om het vermogen van de benzine- en dieselkrachtbronnen op de voorwielen over te brengen. Variërend van een handgeschakelde vijf- of zesversnellingsbak tot aan de compacte en lichtgewicht zes- of zeventraps DSG-transmissie met dubbele koppeling.

Seat 04_SEAT_Leon_ST_193De meest interessante motoroptie voor zakelijke rijders in fiscaal opzicht is de nieuwe 1.6 TDI Ecomotive-krachtbron, waarmee de Leon ST één van de zuinigste auto’s op de markt wordt en in 2014 voor zakelijke rijders in de 14% bijtellingcategorie valt.

Wie meer wil weten over deze nieuwe ruime Seat moet eind deze maand maar eens langs gaan bij een van de dealers met de grote S aan de gevel. Daar kunnen ze u dan ook uitleggen wat het verschil is tussen de zakelijke en prive-uitvoeringen. Voordeel genoeg, en dan hoort u ook meteen voor welke prijzen die Leon wordt verstrekt….

Lees ook:Eerste Seat Leon ST afgeleverd…
Lees ook:Nieuwe stationcar bij Seat
Lees ook:Al honderd Seat Leon CUPRA’s verkocht…
Lees ook:Seat promoot haar Leon ST Ecomotive
Lees ook:Seat Leon nu met cilinderuitschakeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.