Mercedes-Benz verhuist Amerikaans ontwikkelcentrum

MBRDNA SunnyvaleNa bijna twintig jaar in Palo Alto te hebben gezeteld, verhuist het hoofdkantoor van Mercedes-Benz Research & Development North America, Inc. (MBRDNA) naar een groter onderkomen in Sunnyvale, slechts enkele mijlen verderop. Momenteel biedt Mercedes-Benz in het Silicon Valley R&D Center werk aan honderd werknemers, maar naar verwachting wordt dat aantal de komende jaren verdubbeld.

Het nieuwe MBRDNA-hoofdkantoor gaat zich onder meer toeleggen op de ontwikkeling van toekomstige premium infotainment- en telematicasystemen die Mercedes-Benz-rijders de mogelijkheid bieden hun digitale leven in de auto voort te zetten. Voorbeelden daarvan zijn de Mercedes-Benz apps voor COMAND Online, mbrace of de Digital DriveStyle app. R&D richt zich bovendien op de naadloze integratie van technologieën, applicaties en slimme systemen in auto’s, waaronder de Apple iPhone en Android smartphones.

Onderdelen waarin veel onderzoek en ontwikkeling plaatsvindt, zijn brandstofcel-elektrische auto’s en batterijtechnologieën. Sociale trends in de Verenigde Staten worden daarnaast in kaart gebracht door de Society & Technology Research Group, die nauwgezette informatie over de Amerikaanse markt levert en actuele trends en de mogelijke gevolgen daarvan analyseert. Sinds 2012 is tevens een Business Innovation-team, een denktank van Daimler AG, in het hoofdkantoor van MBRDNA gehuisvest. Dit team is belast met de ontwikkeling van innovatieve businessmodellen die verder gaan dan de kernactiviteiten, het produceren van auto’s.

Als u binnenkort dus nieuwe ontwikkelingen ziet op automotive-gebied en door Mercedes gepresenteerd, weet u waar de klepel hangt in de Amerikaanse ontwerpklok…

Lees ook:Mercedes-Benz; nu al app voor Apple Watch
Lees ook:BMW en Mercedes staken samenwerking met Apple..
Lees ook:Mercedes-Benz sponsort historisch race-festijn
Lees ook:iPhone drive voor smart
Lees ook:Volvo werkt nauw samen met Apple

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.