Skoda Octavia Combi in beeld

Skoda pompt momenteel het ene na het andere nieuwe model uit haar fabrieken in Tsjechie. Hebben we net de introductie van de nieuwe Rapid gehad, volgde al snel de Octavia. Een auto die in Duitsland met gejuich is ontvangen en ook hier al heel wat fleetowners leasebedrijven gelukkig maakte. Maar de echte verkopen van die Octavia komen bij het merk met de vliegende pijl in het logo toch van de stationcarversie die er simpelweg Combi heet. En die komt er al snel aan.De eerste beelden zijn binnen en de nieuwe loot aan de Tsjechische stam maakt zijn opwachting tijdens de Autosalon van Genève ( 5-17 maart). De ŠKODA Octavia Combi overtuigt wederom door de ongekende ruimte, het strakke design, functionaliteit, innovatieve veiligheids- en comfort systemen, en, heel belangrijk, met een typische ŠKODA prijs/kwaliteitsverhouding.
De nieuwe ŠKODA Octavia Combi is aanzienlijk gegroeid en beschikt over een dynamisch en elegant design. ŠKODA’s designer Jozef Kabaň en zijn team namen het ontwerp van de auto van top tot teen op zich.

De nieuwe ŠKODA Octavia Combi is 90 millimeter langer en 45 millimeter breder dan zijn voorganger. De wielbasis is gegroeid met bijna elf centimeter. De Octavia Combi biedt achterpassagiers riante beenruimte vanaf de knie van 73 mm. In combinatie met 610 liter bagageruimte zet de Octavia Combi hiermee de standaard. En het houdt niet op, de inhoud van de bagageruimte is 1740 liter.
Uiteraard is de Octavia Combi voorzien van tal van Simply Clever details. De Octavia hatchback heeft al een lange lijst: preventie om de verkeerde brandstofsoort te tanken, talrijke bagagehaken, houders voor flessen en mobiele apparaten, de bekende ijskrabber in de tankdop en ruimte voor het veiligheidsvest onder de bestuurdersstoel (bekijk de filmpjes op ons YouTube-kanaal).
De Combi voegt daar nog een aantal items aan toe. Voorbeeld is de de mogelijkheid tot het ontgrendelen van de rugleuning van de achterbank via een handige knop in de kofferruimte. Het vervoeren van zeer lange voorwerpen wordt vergemakkelijkt dankzij de volledig neerklapbare rugleuning van de passagiersstoel. Onder de dubbele laadvloer is ruimte voor de afdekhoes en langsdragers.

Op 22 maart staat de ŠKODA Octavia hatchback bij de ŠKODA dealer, medio juni volgt de Octavia Combi. De prijzen van zowel de hatchback als de Combi worden begin maart bekendgemaakt. Je vraagt je alleen wel af waar de Superb blijft in dit modellengeweld. Want de nieuwe Octavia en de huidige Superb ontlopen elkaar niet meer zoveel. Als die wagen ook wordt vernieuwd krijgt hij vermoedelijk ministeriele trekjes….

Lees ook:Skoda Octavia alweer veruit favoriet in leaseland…
Lees ook:ŠKODA waardeert Octavia verder op…
Lees ook:Skoda Octavia – nu ook als Greenline
Lees ook:Stoere Scout bij Skoda…
Lees ook:Skoda brengt superzuinige Octavia G-TEC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.