Toyota – veel betrouwbaarheid bij de prijs inbegrepen…

Toyota is volgens de Duitse TUV het meest succesvolle merk van 2013. Het vooraanstaande Duitse keuringsinstituut plaatst in haar rapport over 2012/3 (jaja, het gaat over 2012, maar men noemt het 2013..)niet minder dan 29 Toyota modellen in de Top 50 van meest betrouwbare auto’s. 20 Toyota’s nemen in de verschillende categorieën een Top 10 positie in. De Toyota Prius schittert daarbij op de eerste plaats van auto’s tussen de 4 en 5 jaar oud.

In de lijst van meest betrouwbare auto’s tussen de 2 en 3 jaar oud, staan dus meteen vier Toyota’s: de Prius, Avensis, Yaris en iQ. In de categorie 4 en 5 jaar staat niet alleen de Prius op 1, maar volgen de Auris en Corolla vrijwel direct daarachter op de plaatsen 3 en 4. Wat verder opvalt is dat de Verso en RAV4 modellen – net als de voorgaande jaren – extreem goed presteren de betrouwbaarheidsstatistieken.
Toyota scoort traditiegetrouw veel topnoteringen in de TÜV Reports. Het Duitse keuringsinstituut begon 40 jaar geleden met het bijhouden van het aantal mankementen van alle auto’s die het controleerde. Tussen juli 2011 en juni 2012 liep TÜV 8,1 miljoen auto’s na op mankementen. De bevindingen worden jaarlijks gebundeld en bieden de consument houvast bij het vinden van een betrouwbare auto.

Lees ook:Toyota weer meest betrouwbare merk…
Lees ook:Duits onderzoek; Toyota meest betrouwbare merk…
Lees ook:Toyota weer in de prijzen
Lees ook:Toyota blijft scoren met hybrides..
Lees ook:Toyota weer hoofdsponsor Ecomobiel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.