Nederlandse steden peperduur qua parkeren..

De inhaligheid van Nederlandse gemeenten kent geen grenzen zo lijkt het. Onderzoek van de Consumentenbond toont ook dit jaar aan dat de prijzen voor het parkeren van onze auto’s in de diverse steden enorm duur aan het worden is. Amsterdamse parkeerders betalen het meest, gemiddeld vijf euro per uur, maar dat heeft alles met de afkeer van automobliteit bij het GroenLinkse college van doen. Het parkeerregime is nu zelfs doorgezet in buitengebieden en industrieterreinen van de hoofdstad. Maar ook elders weet men weg met de parkeertarieven. Als je de netto-tarieven en veranderde parkeertijden (40 minuten ipv 60 als voorheen voor hetzelfde bedrag) uitrekent zie je dat dit jaar de prijzen met gemiddeld 15% zijn gestegen. Koploper blijkt Hengelo dat dit jaar de parkeerprijs verhoogde met meer dan 30%. Alleen Rotterdam blijkt de tarieven juist te hebben laten dalen, daar is het parkeren twintig procent goedkoper geworden. Verstandig dus om met een zak vol klein geld dan wel een opgeladen Chipknip die steden binnen te rijden. Gretigheid is troef…Ook qua bekeuren.

Lees ook:Parkeren steeds duurder in onze steden…
Lees ook:Amsterdam duurste parkeerplek!
Lees ook:Amsterdam; peperduur parkeren!
Lees ook:Parkmobile brengt Android applicatie
Lees ook:Goedkoper parkeren in Amsterdam

2 reacties op “Nederlandse steden peperduur qua parkeren..

  1. Bas

    De afgelopen jaren hebben wij de auto niet meer geparkeerd bij Schiphol, maar in de omgeving en worden wij vervolgens met een shuttlebus naar de vertrekhal van Schiphol gebracht. Nu vraag ik mij af of valet parking een goede en veilige optie is?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Leo

    @Bas – Er zit veel kaf onder het koren bij de aanbieders van de rond Schiphol gelegen parkeerplekken. Mensen doen er wijzer aan de auto zoveel mogelijk thuis te laten als ze naar Schiphol reizen. Want het is en blijft een dure hobby om daar op of rond de luchthaven te parkeren. Hoe het wel moet? Zie Rotterdam Airport…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.