Sluiting Opel-fabriek Bochum; 1 miljard aan kosten!

Eind vorige week kwam het bericht in de media voorbij dat General Motors de verliezen van Opel wil laten slinken en dat daartoe o.a. een van de oudste fabrieken van de Duitse fabrikant, die in Bochum, wil sluiten. Dat zou 3300 mensen hun baan kosten. Nu blijkt dat alle kosten bij elkaar opgeteld deze sluiting iets van 1 miljard euro zal gaan kosten. Dat heeft natuurlijk van doen met de afvloeingsregeling voor alle Opel-werkers maar ook met de zgn. ‘algemene kosten’ die te maken hebben met de sluiting van een fabriek als deze. Opel Bochum bouwt momenteel nog de Zafira Tourer, op basis van een banengarantie die werd afgegeven tijdens de onderhandelingen rond de mogelijke overname van Opel door andere partijen. Maar sinds de moedermaatschappij GM besloot Opel toch maar te behouden heeft het merk geen Euro bijgedragen aan de bedrijfswinst, sterker nog, het merk maakt al decennia lang geen winst. Intussen leidde het besluit van de directie tot acties in de fabriek die getroffen is. Juist dit weekend legden 2000 medewerkers het werk neer. Bochum was ooit inzet van de onderhandelingen met GM waaraan ook Bondskanselier Merkel betrokken was. (Bron en foto: Reuters)

Lees ook:Gevecht overname Opel in volle gang
Lees ook:Opel moet aan de lijn…
Lees ook:Vrees voor sluiting Opelfabriek in Antwerpen
Lees ook:Opel lijkt nu in Franse handen gekomen…
Lees ook:Magna wilde Opel ontmantelen..

2 reacties op “Sluiting Opel-fabriek Bochum; 1 miljard aan kosten!

  1. Melvin_Opl

    Geen Euro bijgedragen aan de bedrijfswinst? Dus je wou zeggen dat Buick meedeelt in de ontwikkelingskosten van de Insignia, astra en mokka? GM speelt een heel vies spelletje.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Leo

    Hoe de boekhouding van General Motors in elkaar steekt kunnen we slechts raden Melvin, maar feit is en blijft dat Opel de afgelopen halve eeuw nog nooit winst heeft gemaakt. Vandaar dat er nu drastische maatregelen worden genomen en o.a. daartoe behoort het sluiten van de fabriek in Bochum.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.