Flink meer trucks verkocht…

Vorig jaar werden er in ons land 13.291 nieuwe trucks geregistreerd. Dat is 30,7 procent meer dan in een jaar eerder een koper vonden. Toen werden 10.171 nieuwe vrachtwagens op naam gezet. Dat blijkt uit definitieve cijfers van BOVAG, RAI Vereniging en RDC. Desondanks heerst er geen optimisme in de branche.
De registratiecijfers van nieuwe trucks vertonen de laatste zes jaar een grillig verloop. Daarom is een stijging van 30 procent geen reden tot euforie. Tijdelijke subsidieregelingen hebben gezorgd voor pieken in 2006 en 2008 (in beide jaren werden er bijna 20.000 nieuwe vrachtwagens geregistreerd). De economische recessie was met name in 2010 goed zichtbaar in de aantallen, het aantal nieuwe trucks kwam in dat jaar amper boven de 10.000 uit.
Hoewel de cijfers van 2011 dus een herstel suggereren, is de verwachting niet dat er in 2012 meer nieuwe trucks geregistreerd worden dan in 2011. Dat is te zien aan de orderintake: er zijn minder orders geplaatst en er zullen de komende tijd dan ook minder afleveringen plaatsvinden. Wel is er een kans dat de Euro VI subsidie die is aangekondigd nog een positieve impuls gaat geven.

Lees ook:Europese truckverkoop nog steeds niet best…
Lees ook:Autoverkopen zakken weg
Lees ook:Autoverkopen eerste 5 maanden; mager verliesje!
Lees ook:Meer bezoek voor de IAA
Lees ook:MAN Trucks volgens TUV meest betrouwbaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.