RAI Vereniging positief over ‘Slim Reisbudget’

RAI Vereniging is positief over de rapportage van de werkgroep ‘Mobiliteitsbudget’ van de B50. Deze werkgroep heeft als doelstelling het ontwikkelen van een aantal concepten voor slimme reisbudgetten en het benoemen van fiscale kansen waarmee het reisbudget een instrument wordt om duurzaam en slim reizen te stimuleren. De werkgroep heeft hier een eerste invulling aan gegeven door middel van een rapportage genaamd ‘Slim Reisbudget’. Volgens de RAI Vereniging biedt deze rapportage positieve oplossingen bij deze vraagstelling. Wel vindt RAI Vereniging dat er in de nadere uitwerking goed gekeken moet worden naar de precieze details van de regeling.
Werknemers krijgen in het voorstel de ruimte om zelf het meest geschikte vervoermiddel te kiezen, waarbij door middel van afspraken tussen werknemer en werkgever wordt bepaald wat de meest voor de hand liggende opties hierin zijn. Hierbij speelt variabiliseren van onkostenvergoeding een grote rol. Werknemers worden, hierdoor gestimuleerd ook daadwerkelijk de meest voor de hand liggende keuze te maken. Door daarnaast te kiezen voor meer thuiswerken en inzetten op spitsmijden worden mobiliteitsstromen een stuk toekomstbestendiger. Het systeem vraagt wel van werkgevers dat zij flexibel omgaan met thuiswerken en arbeidstijden.
Volgens de RAI zien de eerste voorstellen er wat hen betreft goed uit. Het maakt het systeem van reiskostenvergoedingen een stuk flexibeler, waardoor forenzen meer kunnen kiezen voor het voor hen schoonste, makkelijkste en voor hen meest voor de hand liggende vervoermiddel. Het lijkt de RAI Vereniging verstandig om een dergelijk budget buiten de werkkostenregeling te houden, zoals de werkgroep adviseert.

Lees ook:Politiek blijft vaag over mobiliteit in ons land…
Lees ook:RAI blij met Eurlings
Lees ook:Audi robotiseert productielijnen…
Lees ook:Nederlanders zien wel iets in mobiliteitsbudget voor zakelijk verkeer…
Lees ook:RAI; nieuwe hackwet gevaar voor de veiligheid…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.