Veilig Verkeer Actie

Veilig Verkeer Nederland, een organisatie die zich telkenmale weer druk maakt over ons verkeersgedrag, zet vanaf vandaag zwaar in op het bewust maken van ons, medeweggebruikers. Volgens de organisatie zijn wij te druk met allerlei zaken die niets met autorijden te maken hebben en leidt dat gedrag zodanig af van het drukke verkeer om ons heen dat we daarmee de verkeersveiligheid in gevaar brengen. Op zich een prima streven natuurlijk. Want tien tegen een dat de notoire slingeraar voor je mobiel aan het bellen is. Dat de auto die zonder richting aan te geven een uitrit pikt of van baan wisselt wordt bestuurd door iemand die zijn sociale contacten belangrijker vindt dan het verkeer om zich heen. Zo werd ik zelf onlangs nog op de A2 zowat van de weg gereden door een bellende chauffeur in een Audi die van baan twee naar drie kwam. Wat hij daar nu precies deed was me een raadsel want hij bleef voortsukkelen met iets van 100km/u, waarbij ik wel zag dat hij heel druk was met zijn telefoon. Uiteindelijk maar gepasseerd en ja hoor, totaal niet bezig met medeweggebruikers, blik op oneindig en met de mobiele aan het oor druk pratend over zijn verkoopresultaten of zoiets. Natuurlijk is dat maar een enkel voorbeeld van hoe het niet moet, maar toch……. Opmerkelijk is en blijft natuurlijk toch dat we verder volgens de letter van de wet van alles wel mogen achter het stuur. Eten, drinken, opmaken, kussen, noem maar op. Niemand die zich daar druk over maakt, maar bellen en sms-sen mag niet. Eens zien hoe VVN daarmee omgaat. Overigens heeft het KLPD ook weer aangekondigd extra streng te gaan optreden tegen niet handsfree bellen of het al rijdend instellen van het navigatiesysteem. Let dus op, dat zijn dure bekeuringen!!

Lees ook:Bumperkleven blijft ergerlijk…
Lees ook:Lamborghini Gallardo komt misschien met V8
Lees ook:Ford leert verkeer veiliger maken…
Lees ook:Jabra-techniek helpt bekeuring voorkomen…
Lees ook:Eindejaarsactie Korterink groot succes!

2 reacties op “Veilig Verkeer Actie

  1. Anke

    Dag Leo,
    Complimenten voor je blog! Erg leuk om te lezen. Ik zou het leuk vinden om ook af en toe wat een stukje te schrijven voor auto.blog.nl. Zou je contact met me willen opnemen om te kijken of dit mogelijk is? Bedankt!
    Groetjes,
    Anke
    [email protected]

      /   Beantwoorden  / 
  2. Leo

    @Anke – Het is helaas nu niet mogelijk andere auteurs op dit blog ruimte te bieden. Maar ik houd je adres wel aan voor evt. toekomstige samenwerking. Grtz. Leo

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.