Drugsgebruik Nederlandse weggebruikers lijkt zorgelijk…

Terwijl het aantal weggebruikers dat met drank op achter het stuur kruipt iets lijkt af te nemen zien de instanties die zich bezig houden met de verkeersveiligheid dat het aantal drugsgebruikers onder deze verkeersdeelnemers toeneemt. Met wel 25% intussen. Dit lijkt een verkeerde ontwikkeling, omdat drugs veel langer in het lichaam blijven rondspoken en soms ook zorgen voor sterk verminderde concentratie van de bestuurder en in het geval van bepaalde pillen, een sterk verhoogde agressiviteit. Voor de politie en justitie gelden overigens strikte handhavingregels. Wie onder invloed van druks, ook bijvoorbeeld wiet valt daar onder, achter het stuur wordt betrapt krijgt een vette print en rijontzegging. Bij alcoholgebruik is de bovengrens 0,5 promille bij volwassenen, jeugdigen onder de 21 mogen slechts 0,2 promille alcohol in hun bloed vertonen. Het drugsgebruik onder automobilisten is in ons land veel groter dan in de rest van Europa. Terwijl vaak in die buitenlanden het drugsgebruik onder alle inwoners groter is dan bij ons. In ieder geval een ongewenste ontwikkeling.

Lees ook:Italianen treden strenger op..
Lees ook:300 Meter hoge zandduin vs. terreinwagen
Lees ook:VW Groep; geen merken in de aanbieding!
Lees ook:Duitse wegen onveiliger; meer verkeersdoden!
Lees ook:Diefstal na kopieren sleutels

Eén reactie op “Drugsgebruik Nederlandse weggebruikers lijkt zorgelijk…

  1. Tham

    Leo alcahol testen ze met een blaaspijp, maar hoe testen ze dan als men drugs heeft gebruik? Doen ze dat dan ook bij controle of alleen als ze iets verdachts ruiken of dat ze ongecontroleerd rijgedrag vertonen en dan mee nemen naar t buro?
    ( Van mij mag de controle nog veel strenger zijn, en er zou veel meer in dorpjes ook gecontoleerd moeten worden of snachts naast de kroeg al. Hier op t dorp is 1 kroeg en waar het in t weekend hartstikke druk is. Als daar om 3 uur alles naar huis gaat pakken ze met dronken koppen en de nodige drugs zo de auto.. want ja.. drie straten verder zijn ze thuis. Maar ze rijden dan wel als gekken..wij worden er zelfs wakker van en elk weekend verwacht ik de klap van een botsing of erger.. En nooit wordt er gecontroleerd. Ik begrijp daar helemaal niets van. Denk dat de politie zelf bang is van dronken gasten. zou het niet?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.