Weeralarm

Sneeuwploegen Canada

Ik moet zeggen, het was gisteren best heftig met al die sneeuwval onderweg. Binnen de kortste keren lag er een dikke witte laag over de auto en werden de wegen steeds slechter begaanbaar. Het weeralarm van de ANWB/KNMI werd afgegeven toen al heel wat automobilisten in de file stonden. Geen kant meer op konden. En er ook geen alternatieven waren voor het verplaatsen, want de NS en alle busbedrijven gaven het ook op. Het blijft tobben in ons land als het een beetje sneeuwt. Vandaag was het goed te doen. De snelwegen waar ik op reed waren vrijwel sneeuwvrij en zeer goed te berijden. De regionale wegen hadden nog wat meer last van restsneeuw en gladde plekken, maar vooral op de lokale kleine wegen moet je best uitkijken. Extra gevaarlijk is het feit dat er fietsers op de rijbaan komen, daartoe gedwongen omdat hun zgn. fietspaden niet worden schoongemaakt. Maar er was in zijn algemeenheid goed te rijden, als er geen files staan natuurlijk. IN dat kader is het beter om de A2 tussen Amsterdam en Utrecht te mijden want daar stond zojuist nog iets van 20 km beide kanten op. Best veel als je bedenkt dat we nu in een periode van kerstvakanties verkeren…Ik wens u alleen in ieder geval veilige kilometers toe!

Lees ook:Hoe verstoor je een winters landschap?
Lees ook:Code rood!
Lees ook:Een mooi en veilig 2012!
Lees ook:Ook in Singapore ongeluk met zelf rijdende auto..
Lees ook:Schone steden? Kopieer Duitse model!

2 reacties op “Weeralarm

  1. Gerda

    Bedankt voor de info Leo. Weet je ook al hoe het er morgen en overmorgen uitkomt te zien of de wegen begaanbaar zullen zijn?
    We moeten naar Utrecht naar holy day on ice.. haha volgens mij glijden we zo naar binnen .

      /   Beantwoorden  / 
  2. Leo

    @Gerda – Los van wat sneeuwbuien die nog zullen vallen zijn de snelwegen over het algemeen zeer goed te berijden. Utrecht lijkt me niet echt een problematische bestemming als er niet nog eens 50cm sneeuw bij valt uiteraard.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.