Blablacar rolt diensten verder uit…

BlaBlaCar_Ridesharing_(4)BlaBlaCar, ’s werelds grootste lange afstand ride sharing community, gaat van start in Brazilië. Voor de organisatie is het de eerste markt in Zuid-Amerika, en de tweede markt in Amerika, na de succesvolle lancering in Mexico eerder dit jaar. Brazilië is het eerste land dat toegevoegd wordt aan de BlaBlaCar community na de Series D-investering van 200 miljoen dollar in september.

Brazilië heeft een enorm potentieel voor betaalbare city-to-city ride sharing, aangezien het reizen per auto voor een groot deel van de bevolking onbetaalbaar is. Brazilië heeft de hoogste toltarieven ter wereld en de Brazilianen hebben daarnaast last van snel stijgende brandstofprijzen. Op dit moment gaat 18 procent van het dagelijkse loon op aan brandstof, gebaseerd op het dagelijks gemiddeld Braziliaans inkomen. Met de komst van BlaBlaCar krijgen Brazilianen toegang tot betaalbare, city-to-city sociale reismogelijkheden wat de capaciteit van meer dan 50 miljoen auto’s optimaliseert.

Het Braziliaanse BlaBlaCar-team, gevestigd in Sao Paulo, vormt het 13e internationale kantoor van de organisatie. Het lokale team werkt momenteel aan de marketing en communicatie van de dienst om de Braziliaanse BlaBlaCar community op te bouwen, zodat bestuurders en passagiers die de kosten van lange afstandsritten willen delen bij elkaar gebracht kunnen worden.

Met de lancering van deze week is BlaBlaCar actief in twintig landen: Benelux, Brazilië, Duitsland, Frankrijk, Hongarije, India, Italië, Kroatië, Mexico, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, Servië, Spanje, Turkije, Oekraïne en het Verenigd Koninkrijk.

Lees ook:BlaBlacar komt naar Amsterdam
Lees ook:BlaBlaCar Ride-sharing nu ook bij de Belgen…
Lees ook:BMW start Mexicaanse productielijn
Lees ook:BMW – Made in Brazil!
Lees ook:Athlon stimuleert anders leasen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.