Electrishe sportwagen: Tesla Roadster

Telsa RoadsterDe zomer komt er nu echt aan, dus het wordt weer cabrio- en roadstertijd! Klein nadeeltje aan deze lage open auto's is misschien het feit dat je van iedereen in de file de meeste dampen binnen zult krijgen.

Tsja, het enige wat je daaraan kan doen, is je eigen uitstoot reduceren. De Tesla Roadster bijvoorbeeld, rijdt puur op electriciteit.

Het Amerikaanse Silicon Valley bedrijf Tesla heeft de laatste maanden ontzettend hard gewerkt aan hun Tesla Roadster. Tesla is van origine geen autofabrikant, maar houdt zich bezig met computers en elctriciteit.

Recentelijk zijn er tien prototypes afgebouwd. Vier voor de crashtests (niet te lang bij stilstaan), twee voor marketingdoeleinden en de overige vier als testwagens voor de automedia.

Over eventuele productie of prijsindicaties is nog niets vrijgegeven. Als deze "groene"  sportwagen in productie gaat, zal dat zeker een volgende stap in het automotive bewustzijn inluiden.

Lees ook:Eerste haken en ogen bij electrische Tesla
Lees ook:Komt er ook een open Tesla aan?
Lees ook:Tesla voert actieradius Roadster op…
Lees ook:Dat imago toch; Tesla
Lees ook:Geen Duits onderzoek naar veiligheid Tesla…

2 reacties op “Electrishe sportwagen: Tesla Roadster

  1. romano

    waarom een iniatief wat beter is voor je portomonee gelijk neerhalen. Ik denk dat heel veel bedrijven en dus werknemers bang zijn voor hun baan. Nee niet negatief denken dus, denk positief. Hoe eerder je er bij bent hoe sneller de nog nieuwe markt voor je open ligt.

    gr romano

    ps. woonwerkverkeer is 100 miles al genoeg. filerijden betekent immers minder verbruik> bij stilstand geen verbruik!!!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Martine Spaans

    Hallo Romano,

    Waar lees jij negativiteit? Een heel mooi initiatief vind ik dit! Jammer alleen dat Tesla wat probleempjes heeft met het productieproces en alles war daarbij hoort. Opstartproblemen zullen we maar denken.

    Martine

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.