Tips om je auto te verkopen

Je auto verkopen hoeft helemaal niet lastig te zijn, zolang je weet waar je op moet letten bij de verkoop. Er zijn een aantal tips waarmee jij je auto binnen korte tijd kunt verkopen zonder hiervoor veel moeite te doen. Om sowieso van je auto af te komen, kun je terecht bij ikwilvanmijnautoaf.be.

Tips

Zorg allereerst dat de auto APK gekeurd is en dit recent gebeurd is. Wanneer de APK dreigt af te lopen, zijn mensen al minder geneigd om een auto te kopen. Als de koper niet meer hoeft te denken aan de APK de komende tijd, is dat mooi meegenomen. Bovendien hoeft de keuring je weinig te kosten als er weinig tot niets aan de auto hoeft te gebeuren.

Als de auto bijvoorbeeld een halfjaar geleden gekeurd is, hoeft dat nu nog niet opnieuw te gebeuren. Wel is aangeraden om de auto een kleine of grote beurt te geven. Zo weet de koper zeker dat de auto in orde is. Vergeet niet om de rekeningen van zulke dingen ook altijd te bewaren. Zo heb je bewijs wat er precies gebeurd is aan de auto en dat is voor de koper van jouw auto prettig. Een onderhoudsgeschiedenis mag dus niet ontbreken bij de verkoop van je auto.

Wat ook zeker niet onbelangrijk is, is hoe de auto eruit ziet. Een goede schoonmaakbeurt is dus absoluut niet overbodig. Doe dit voor je foto’s neemt om ervoor te zorgen dat jouw auto er zo goed mogelijk uitziet. Vergeet niet om ook de banden en de velgen eens goed schoon te maken. Het maken van foto’s moet van zowel de binnen- als buitenkant om een goed beeld te geven van jouw auto. Een auto die ook maar een beetje vies is, zal minder snel worden verkocht dan een nette schone auto die er misschien wel als nieuw uitziet. Dit kost even wat tijd, maar de kans op verkoop is zo wel vele malen groter. Zelfs kleine details zijn belangrijk. Zo blijkt een auto beter verkocht te worden als de wielen recht staan in plaats van naar links of rechts en speelt ook de achtergrond een grote rol. Zorg voor een rustige achtergrond en maak foto’s op een dag met zon.