Vrouwen blijken autokostenbewuster dan mannen…

Afleiding tijdens het rijden 3Nederlanders brengen heel wat uren in hun auto door, zowel tijdens vakantieperiodes, als door woon-werkverkeer. Tankstation Tango, oprichter van het marktsegment ‘onbemand tanken’ in Nederland, deed onderzoek* naar het aantal kilometers dat Nederlanders gemiddeld per jaar afleggen, hoeveel geld zij hier per maand aan uit (denken te) geven en hoe zij proberen te besparen op hun autobezit. Uit het onderzoek blijkt dat Nederlandse mannen gemiddeld meer kilometers rijden en dus hogere tankkosten hebben dan vrouwen. Ondanks het grotere aantal kilometers, doen zij minder moeite om de kosten van autobezit laag te houden.

Wat geven Nederlanders per maand gemiddeld uit aan hun brandstofkosten? Uit het onderzoek van Tango blijkt dat vier op de tien automobilisten denkt dat zij ongeveer tussen de €50 en €100 per maand aan benzine of diesel uitgeven. Mannen besteden gemiddeld €125 per maand aan brandstof en vrouwen gemiddeld €87 per maand; een verschil van €38. Daarbij geeft 17 procent van de mannen aan dat zij meer dan €200 per maand uitgeven bij de pomp, tegenover 8 procent van de vrouwen.

Twitter07ad843In vergelijking met andere landen is Nederland geen groot land, maar toch worden er per jaar flink wat kilometers gereden; 16 procent legt maar liefst tussen de 10.000 en 15.000 kilometer per jaar af met de auto. Mannen rijden aanzienlijk meer kilometers dan vrouwen per jaar; respectievelijk 16.500 en 11.500 kilometer. Zo legt 38 procent van de mannen gemiddeld meer dan 15.000 kilometer per jaar af, terwijl 23 procent van de vrouwen aangeeft dit te doen. Twee keer zoveel vrouwen (15%) geven aan minder dan 5.000 kilometer per jaar te rijden als mannen (7%).

Techrules - 3Mannen rijden gemiddeld meer kilometers per jaar en besteden logischerwijs meer euro’s aan tanken per maand. Toch blijkt dat mannen hierdoor niet meer hun best doen dan vrouwen om te besparen op brandstofkosten; 77 procent van de mannen zegt dit te doen, tegenover 84 procent van de vrouwen. Uit het onderzoek blijkt dat vrouwen over het algemeen ook meer bewust proberen te besparen op hun autokosten dan mannen. Hoe proberen Nederlanders te besparen op de kosten van hun autobezit?
• 81% zegt “Ik probeer zo goedkoop mogelijk te tanken”
(Vrouwen: 84% en mannen 77%)
• 73% zegt “Ik probeer altijd zo snel mogelijk door te schakelen en in een hoge versnelling te rijden, zodat ik minder brandstof verbruik”
(Vrouwen 74% en mannen 72%)
• 60% zegt “Ik probeer mijn auto niet zwaar te beladen en zorg dat de bandenspanning goed is, zodat ik minder brandstof verbruik”
(Vrouwen 59% en mannen 60%)
• 48% zegt “Ik maak mijn auto zelf schoon, in plaats van deze door de autowasserette te laten schoonmaken”
(Vrouwen 52% en mannen 44%)
• 35% zegt “Ik heb de goedkoopste autoverzekering afgesloten”
(Vrouwen 34% en mannen 36%)
• 15% zegt “Ik doe het onderhoud aan mijn auto niet bij een onderhoudsbedrijf, maar zelf of ik laat het door een familielid doen”
(Vrouwen 16% en mannen 13%)

*Onderzoek uitgevoerd in samenwerking met Multiscope onder 1.000 respondenten, september 2016

Lees ook:Vrouwen veel milieubewuster dan mannen…
Lees ook:Zeeuwen rijden meest milieu-onvriendelijk
Lees ook:Meerderheid automobilisten ziet niets in zelfsturende auto!
Lees ook:Nederlandse leaserijders willen geen bijtelling…
Lees ook:Jongeren gaan eerder carpoolen dan ouderen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.