Ontslaggolf bij Tesla….

Tesla 3 - 1De productiecijfers voor de nieuwe Tesla Model 3 worden bij lange na niet gehaald en men maakt er ook geen winst. Allemaal redenen voor de directie van het bedrijf om keihard in te grijpen. Tussen de 400 en 700 mensen kregen vorige week met onmiddelijke ingang ontslag aangezegd. Dit volgens berichten in de Amerikaanse media. Met name mensen die aan de productieband van de Model X en S stonden en bijvoorbeeld in Verkoop of Administratie actief waren kregen een slecht rapportcijfer en moesten vertrekken. Dit gold ook voor mensen die bij SolarCity aan de slag waren, het bedrijf dat Musk een jaar of drie geleden onder zijn beheer nam. Daar werkt men aan accu-fabricage en zonnepanelen draait nog steeds met verlies en dat past niet bij de bedrijfsfilosofie van uitvinder Musk. Want ook bij Tesla wordt geen dollarcent verdient. En dat moet snel veranderen. Vooral door de snelle productie van een volumemodel als de Model 3. Tesla logo op autoAnalisten geven aan dat het met die Model 3 aardig fout is gegaan. De plannen zijn ontspoord, en Tesla moet alle zeilen bijzetten om volgend jaar een eerste reeks bestelde auto’s van dit type te kunnen leveren in enig volume. De vakponden zijn al tijden kritisch over het arbeidsbeleid bij Tesla. Er moet heel hard worden gewerkt voor lonen die lager liggen dan het gemiddelde in de auto-industrie. Daarbij zijn de arbeidscondities ook niet zoals normaal in deze industrie gebruikelijk. Zo zouden er klachten zijn over het optreden van supervisors en bewakers ten opzichte van medewerkers die aan de fabricagelijnen staan. Zeker zij die lid zijn van de vakbonden kunnen rekenen op disciplinaire maatregelen als men daar literatuur van de bond verspreidt of bespreekt. File photo of Elon Musk, chairman of SolarCity and CEO of Tesla Motors, speaks at SolarCity?s Inside Energy Summit in Midtown, New YorkOnder de nu ontslagenen zitten flink wat vakbondsleden en dat zorgt voor grote actiebereidheid onder de bonden. Overigens ontkent Tesla de aantijgingen en zegt het zelf mensen te hebben ontslagen die niet voldeden aan de verwachtingen. Een standpunt dat het bedrijf binnenkort mag komen verdedigen als het wordt gedaagd voor de commissie voor Arbeidsverhoudingen in de VS. Het blijven interessante ontwikkelingen bij dat bedrijf. (TMN)

Lees ook:Tesla gaat haar naam veranderen….
Lees ook:Tesla; geen korting meer!
Lees ook:Tesla verliest veel geld….
Lees ook:Tesla; Tom Poes verzint een list…
Lees ook:Tesla levert recordaantal auto’s af…

2 reacties op “Ontslaggolf bij Tesla….

 1. Hans Keesom

  Doorzichtige poging om Tesla in discrediet te brengen.
  Bij elk gezond bedrijf zijn er mensen die niet voldoen en eruit moeten.
  Bij Tesla zijn dat er 400 van de 32000.
  Tesla heeft zelf geen reden gegeven maar jullie hebben het over “De productiecijfers voor de nieuwe Tesla Model 3 worden bij lange na niet gehaald en men maakt er ook geen winst. Allemaal redenen ….”

  Het mag geen journalistiek heten, het is clickbait.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Leo

   Doorzichtige poging? Het is mijn rol om misstanden aan de kaak te stellen of tenminste te signaleren. Zoals ik ook doe bij andere merken. Tesla is gewoon een onderneming die auto’s wil bouwen, maar daar slechts met veel moeite in slaagt. En als daar dan ontslagen vallen omdat medewerkers volgens de bedrijfsleiding niet (meer)voldoen en dit in de Amerikaanse Pers wordt opgepikt, neem ik dat graag mee als nieuwsfeit. Immers, Tesla wordt net zo behandeld als elk ander merk. Zonder uitzondering.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.