McLaren maakt Pinksteren extra zonnig…

P1 GTR front rightMcLaren wordt in Nederland exclusief vertegenwoordigd door importeur en dealer Louwman Exclusive in Utrecht. In samenwerking met McLaren Automotive, de fabrikant van het ultieme Britse sportwagenmerk, neemt Louwman een evenzo fraaie als bijzondere collectie mee naar Super Car Sunday op 15 mei a.s. op het TT-circuit in Assen. De nieuwe 570S en de 650S zullen aanwezig zijn, maar ook de iconische en bij verzamelaars zeer geliefde 675LT en P1.

Ster van het evenement zal ongetwijfeld de McLaren P1 zijn. De hypercar uit de McLaren Ultimate Series is in een beperkte oplage van 375 stuks gebouwd en is nog voordat alle auto’s uit de reeks waren geproduceerd, ruimschoots uitverkocht. De kans dat een liefhebber een P1 te pakken krijgt, is dan ook uitermate klein. Behalve bij Louwman Exclusive.
Ondanks de schaarste van het model, heeft het bedrijf toch weer een P1 weten te bemachtigen, nadat het in een eerder stadium al drie van dergelijke auto’s wist te verkopen. De bolide, met zijn 916 pk en 900 Nm en top van 350 km/h het summum dat er op wielen te koop is, is zelfs zo recent door Louwman Exclusive aangeschaft dat de auto nog niet in de showroom in Utrecht te bezichtigen is geweest. De Nederlandse primeur voor deze P1 is dus voorbehouden aan Super Car Sunday in Assen.

McLaren 675-2Niet zo snel als de P1, maar minstens zo begeerlijk is de tweede eyecatcher die Louwman Exclusive meeneemt naar Assen: de 675LT Coupe. Net als de 675LT Spider geproduceerd in een oplage van 500 units, is ook dit model uitverkocht. De 675LT Coupé behoort tot de Super Series van McLaren met op circuitgebruik gerichte modellen. Voor de aandrijving zorgt de bekende 3,8 liter, twinturbo V8-motor die in dit geval een vermogen van 675 pk en een maximum koppel van 700 Nm levert. Daarmee worden bloedstollende prestaties bereikt: van 0 naar 200 in 7,9 seconden en een topsnelheid van meer dan 320 km/h.

McLaren-P1-Side BronzeNaast deze supercars neemt Louwman Exclusive meer smakelijks mee naar het Asser circuit. De 650S, het derde model uit de Super Series en de 570S uit de Sports Series komen ook. De Sports Series is met een vanafprijs van € 212.680,- de meest toegankelijke McLaren-reeks van dit moment. Het model kan ook worden geleaset, de tarieven beginnen bij € 2.239,- per maand. De 650S die in Assen te zien zal zijn, valt op door zijn unieke samenstelling: de auto is opgebouwd door McLaren Special Operations, de maatwerk-afdeling van het Britse merk. Zo is de buitenzijde flink heeft aangepast onder meer met ultralichte en oersterke koolstofvezeldelen.

Super Car Sunday begint zondag om negen uur op het TT-circuit van Assen, de poorten worde gesloten om 18.00 uur. Tickets voor volwassen kosten 20 euro in de online voorverkoop of 25 euro aan de poort. Kaartjes voor kinderen tussen 6 en 14 jaar kosten 5 euro.

Lees ook:McLaren verovert Apeldoorn
Lees ook:McLaren Sports in serieproductie
Lees ook:McLaren geeft naam aan nieuw model…
Lees ook:McLaren bij Louwman
Lees ook:McLaren werkt aan nieuwe Super Series…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.