Categorie: "Events"

Unieke KLM Ford straalt als nooit tevoren…

Ford KLM 2Het is de droom van elke klassiekerliefhebber: de deuren van een oude schuur openen en onder een dikke laag stof en kippenmest een vergeten klassieker vinden. Als op zo’n barnfind dan ook nog het logo van je bedrijf – in dit geval ’s werelds oudste luchtvaartmaatschappij –prijkt, is de vondst helemaal bijzonder. Het overkwam KLM, die de schuurvondst kocht en tijdens het Concours d’élégance Paleis het Loo de Ford voor het eerst aan het publiek toont.

KLM kreeg de oude Ford, met een bouwjaar rond 1930, eind jaren negentig al in het vizier. De auto maakte toen deel uit van een privécollectie en was voorzien van KLM-logo’s. Of de auto ooit deel heeft uitgemaakt van de rijdende vloot van de luchtvaartmaatschappij, is onbekend, net als de rest van de geschiedenis van de Ford. KLM kocht de Ford aan, met als doel deze na een grondige opknapbeurt in de hal van het hoofdkantoor te plaatsen. Het liep anders: omdat er nog niet direct ruimte bleek voor de Ford, werd deze tijdelijk opgeslagen.

Ford KLM 1Dit voorjaar was de auto voor de tweede keer een bijzondere vondst. Een ‘hangarvondst’ in dit geval, want na de aankoop stond de Ford in een vliegtuighangar op Schiphol te wachten totdat hij in al zijn bijzonderheid naar buiten mocht. Enkele enthousiaste technici hadden de 1933’er Ford opgeknapt en in een puike conditie gebracht. Zelfs dusdanig dat de auto na zijn opwachting als unieke barnfind op het Concours d élégance Paleis het Loo, alsnog een prominente plaats krijgt bij KLM.

Het Concours d’élégance Paleis het Loo is het mooiste klassiekerevenement van Nederland en vindt plaats op 21 en 22 juni aanstaande. Het is mogelijk om nu al kaarten voor het concours te kopen met tien euro voordeel. Dat kan via de website van Classic Events: www.concourselegance.com.

Business Event Korterink Rouveen groot succes…

OLYMPUS DIGITAL CAMERAJe kunt in deze dagen ook constant met je koppie naar beneden blijven lopen en denken dat de crisis jou meer dan ook zal raken. In dat geval moet je er maar op rekenen dat die crisis dat ook zal doen. Met drie merken in huis die het e.e.a. te bieden hebben om elke crisis het hoofd te bieden, koos Korterink Dealerbedrijven uit de regio Zwolle voor een heel andere benadering. En organiseerde op de dag na Prinsjesdag deze week, een Business Event dat zijn weerga niet kende. OLYMPUS DIGITAL CAMERAOp het enorme terrein rond hun filiaal aan de Lichtmis in Rouveen stond het helemaal vol met de nieuwste modellen van Skoda, Toyota en Ford en richtte men een speciale tent plus het eigen pand in als comfortabel onderkomen bij het soms beestachtige weer buiten. Een fiscalist, Jan Rolleman, informeerde de aanwezigen over de gevolgen van alle regeringsmaatregelen. Wie nog wil profiteren van de huidige regelingen, met veel voordeel voor de ondernemer die durft te investeren, kan dit jaar nog veel geld verdienen. Daarna wordt het allemaal anders. De brandweer van Nieuw-Leusen gaf een aansprekende demonstratie, waarbij de Volvo stationcar na enige tijd werd veranderd in een keurige cabrio. OLYMPUS DIGITAL CAMERAEn men had bij Korterink niet alleen gezorgd voor de inwendige mens, er waren ook wat aansprekende auto’s te zien in een spectaculaire licht- en rookshow; de Ford Focus ST en Toyota GT86/ Dat deed veel ondernemersharten toch ook even sneller slaan. Het waren al kleine uurtjes op de klok toen de laatste bezoekers vertrokken. Men had toch een dikke 250 bezoekers geteld in Rouveen en dat was na al dat harde werken vooraf een mooie beloning. Aansluitend houdt men nu een grote auto-show op hetzelfde terrein met veel voordelen voor de prospectkopers die zelf ook nog even willen profiteren van alles wat nu nog mogelijk is. Nergens in Nederland vindt je drie merken als Skoda, Toyota en Ford met al hun modellen op een locatie. Tot en met komende zaterdag nog te bezoeken.

Bakker’s Skoda Felicia restauratie geslaagd!

Skoda Felicia Bakker Garage Bakkker in het Overijssels Sibculo is al bijna een halve eeuw bezig met de verkoop en het onderhoud van Skoda’s. Men is vergroeid met het merk, al doen ze tegenwoordig nog een aantal andere merken er bij. Tussen de bedrijven door restaureerden ze in de afgelopen drie jaar een Skoda Felicia uit het bouwjaar 1962. Een auto die ze ergens konden kopen voor weinig in een verre van councoursstaat. ???????????????????????Maar dat is voor de technisch begaafde broers geen probleem, eerder een uitdaging. Ze togen aan de slag en haalden de oude Tsjechische cabriolet uit elkaar. Vernieuwden wat nodig was, gaven de auto een bijna nieuw chassis, andere plaatwerk, nieuwe bedrading en volkomen nieuwe interieurbekleding. Natuurlijk werd het technisch hart van de Felicia compleet gereviseerd en wel zodanig dat deze nu nog beter draait dan wellicht ooit in haar jonge jaren. WP_001258Onlangs was de Felicia min of meer klaar en reed men er de eerste kilometers mee door de fraaie omgeving van het dealerbedrijf. Waarbij men meteen veel belangstelling oogste. Al was het maar door de heldere rode lak die de klassieke Tsjech prachtig staat. Het geknor van de 1200cc grote vierpitter gaf vertrouwen en de auto reed als een scheermes. Momenteel mag de stamvader van de Skoda’s uit de jaren vijftig en zestig in de showroom staan waar normaal de nieuwe auto’s te vinden zijn bij dealer Bakker. Om te laten zien hoe leuk die vroegere Skoda’s al waren en waarom het merk in staat bleek binnen de VW-Groep een extra grote vlucht te nemen. WP_001261Bakker bewijst daarnaast haar vakmanschap en dat is ook in de huidige tijd waarin grootschaligheid ineens als troef worden gezien, gecombineerd met aandacht voor de indivudele klantenwensen, een groot goed. Bij Bakker staat ook nog een uiterst agressief ogende Skoda 130RS Coupe. Een auto die heel wat GTi’tjes zoek kan rijden. Wie al dat fraais wil zien moet zelf maar even naar de Kloosterstraat in Sibculo rijden. U bent er vast van harte welkom….

Zestig jaar 2CV

De 2CV is een opvallende auto, nog steeds... 

Sommige auto's krijgen na verloop van tijd een klassieke status of worden gewoon een cultvoertuig. Hoog op het verlanglijstje van veel liefhebbers van oudere auto's staat de kleine Citroen 2CV. Intussen al weer zestig jaar geleden voor het eerst op de weg gezet…

Luidruchtige introductie Fiesta

Zomaar een auto introducen past niet meer in deze tijd.....het moet anders.....zoals Ford laat zien bij de nieuwe Fiesta!  

Ford kiest bij de introductie van de nieuwe Fiesta niet voor 'standaard' of 'normaal'. Men gaat voor een actie die zeker stof zal doen opwaaien..Bereid u voor Nederland; 'Fiesta su Casa' komt er aan…. 

Dacia zet Sandero op de markt

Dacia Sandero in Leiden op de markt  

Wie niet sterk is moet slim zijn, zo denkt men kennelijk bij Dacia als het gaat om marketing-activiteiten. Ondanks het mankeren van enig budget voor promotie weet men toch steeds met ludieke acties de productlijn onder de aandacht te brengen van de gewone man of vrouw……

T-Ford en Capri gaan racen op Le Mans

Ford Model T Montier uit 1923 

Omdat dit jaar de befaamde Model T haar honderdste verjaardag viert zet Ford een speciale uitvoering, de T Montier, uit 1923 in tijdens de befaamde 24-uurs races voor klassiekers op Le Mans. Zij komt daar een 'jonger' familielid tegen, de Ford Capri RS2600… 

Raceweekend!!

Racesalon en Bavaria city racing al weer afgelopen, jeetje wat gaat de tijd snel als je oorverdovende geluiden hoort.

Weekendtip: AutoMaxx Summer Edition en Fly & Drive In Aviodrome

Tuned CarVan donderdag de 12e tot en met zondag de 15e vindt op het evenemententerrein van Walibi World in Biddinghuizen de AutoMaxx Summer Edition plaats. Een kleine opsomming wat de bezoeker allemaal te wachten staat: Need for Speed Challenge, dB Contest, Pioneer Eagasm, Meguiars Show 'n Shine, Streetlegal Shootout, Hot Street Night, Strijden met Sterren, Exhaust competition, Motorstunts, Tuningmarkt, Drift Invitationals, Hot Drift Night, een Monstertank en gewoon heel veel feesten en muziek. Het ziet ernaar uit dat het weer ook gaat meewerken dit weekend, dus dit moet wel leuk worden. Klik voor meer info op de foto.