Nederlandse leaserijders willen geen bijtelling…

COF20032030108Twee derde van de Nederlandse leaserijders rijdt liever tweedehands dan nieuw als zij daardoor op bijtelling kunnen besparen. Voor vrouwen (72%) geldt dat vaker dan mannen (55%). Dat blijkt uit onderzoek van leasemaatschappij Athlon onder ruim duizend Nederlanders, uitgevoerd door Multiscope. 43 procent van de ondervraagden die liever een tweedehands auto rijdt dan een nieuw model met hoge bijtelling, wil dit puur vanwege de financiële voordelen. Een deel stelt hierbij een limiet aan de leeftijd van de auto van 4 jaar (15%) of de voorwaarde dat de auto uit de lease komt, en daarom goed onderhouden is (21%).

39 procent van de Nederlanders die liever een nieuwe auto rijdt, denkt dat het verschil tussen de oude en de nieuwe bijtelling verwaarloosbaar is.
8 procent van de vrouwen geeft aan louter in nieuwe auto’s te rijden, dat geldt voor ruim dubbel zoveel mannen: 17 procent. Andere redenen om toch voor een nieuwe leaseauto te kiezen, zijn het ontbreken van nieuwe functies op oudere modellen (15%) of de vermoedelijk hogere kans op technische gebreken (32%).

Lees ook:Meerderheid automobilisten ziet niets in zelfsturende auto!
Lees ook:Vrouwen blijken autokostenbewuster dan mannen…
Lees ook:Mannen meestal naamgever kentekens
Lees ook:Vrouwen rijden sneller in huurauto’s dan mannen…
Lees ook:Mannen meer spijt van verkoop auto….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.