Meerderheid automobilisten ziet niets in zelfsturende auto!

01-Audi-A4-ExperienceBijna twee derde van de Nederlanders is niet enthousiast over de zelfrijdende auto. De helft van hen lijkt het saai om de auto zelf te laten rijden. De andere helft geeft aan het gevaarlijk te vinden om de auto volledig te vertrouwen of is bang dat de auto gehackt wordt. Dat laatste geldt vooral voor vrouwen: vrouwen delen die angst dubbel zo vaak als mannen. Dit blijkt uit onderzoek van Athlon onder ruim 1000 Nederlanders naar het sentiment rondom zelfrijdende auto’s.

Ford Autonoom 4 c40fa3bd-133b-4224-8532-d0d6ddd9a483Uit het onderzoek blijkt dat er grote verschillen zijn in opvatting rondom zelfrijdende auto’s. Mannen vinden het vooral saai dat ze niet zelf meer kunnen rijden terwijl vrouwen zich vooral zorgen maken om de veiligheid. Ook is er een verschil tussen jong en oud. Twintigers vertegenwoordigen slechts tien procent van de groep die het vooral saai vindt om de auto niet meer te hoeven besturen. Ook vindt deze groep een zelfrijdende auto niet erg gevaarlijk: slechts 15 procent maakt deze zorgen kenbaar. Terwijl dit voor 30 procent van de vijftigers geldt.

Ruim een derde van de Nederlanders is wél positief gestemd over de komst van de zelfrijdende auto. Ook hier zijn verschillen tussen mannen en vrouwen: twee derde van de positief gestemden is man. Zowel mannen als door vrouwen noemen de verminderde filedruk als belangrijkste voordeel van de zelfrijdende auto.

Lees ook:Nederlandse leaserijders willen geen bijtelling…
Lees ook:Vrouwen blijken autokostenbewuster dan mannen…
Lees ook:Mannen meer spijt van verkoop auto….
Lees ook:Vrouwen kiezen voor kleur en praktisch…
Lees ook:Mannen meestal naamgever kentekens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.