Vrouwen veel milieubewuster dan mannen…

Vrouwen rijden zuiniger dan mannen en kiezen vaker voor een schone auto. De gemiddelde Co2 uitstoot ligt bij vrouwelijke bestuurders zes gram per kilometer lager dan bij mannen. Ook het verbruik is bij vrouwen lager; per 100 kilometer verbruiken vrouwen gemiddeld ruim 0,34 liter brandstof minder dan mannen. Dit blijkt uit onderzoek van Business Lease Nederland onder een wagenpark van 20.000 voertuigen.
Bij een gemiddelde van 25.000 kilometer per jaar besparen vrouwen door hun rijgedrag en autokeuze 85 liter brandstof en 150 kilo Co2 uitstoot. Volgens de leasemaatschappij is het rijgedrag van vrouwen dus niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook voor het milieu. In Nederland rijden ruim acht miljoen auto’s rond, waarvan het merendeel door mannen wordt bestuurd. Dit betekent dat er nog veel te besparen valt op dit gebied.

Vrouwen zijn voorlopers op het gebied van autokeuze. De vraag naar kleine zuinige auto’s (de zogenaamde micro-auto’s), groeide de afgelopen jaren onder vrouwen, maar neemt nu weer af. Mannen kiezen het liefst voor een stationwagen, maar de vraag naar die kleine micro-auto’s wint nu onder mannen ook aan populariteit. Ook rijden mannen vaker in een cabriolet en een coupe als je dat vergelijkt met vrouwen. Vrouwen kiezen daarentegen naast de hatchback steeds vaker voor een grotere auto zoals een MPV of een stationwagen, maar kiezen wel bewust voor een ‘schonere uitvoering’. Hoewel de kleinere auto’s eerder nog als ‘vrouwenauto’ werd getypeerd, doorbreken vrouwen dit vooroordeel door vaker een grotere wagen te kiezen. Opmerkelijk is dat vrouwen de trend zetten in autovoorkeur, mannen volgen steeds een jaartje later. Of het een en ander inhoudt dat het inkoopbeleid van het leasebedrijf daardoor wordt aangepast kreeg ik niet uit het desbetreffende persbericht terug. Maar je zou denken dat het voor het milieu dus wel veel uitmaakt of je mannen in die huurauto’s krijgt of vrouwen.

Lees ook:Vrouwen rijden sneller in huurauto’s dan mannen…
Lees ook:Vrouwen blijken autokostenbewuster dan mannen…
Lees ook:Mannen overschatten hun rijvaardigheid!
Lees ook:Mannen meestal naamgever kentekens
Lees ook:Zeeuwen rijden meest milieu-onvriendelijk

4 reacties op “Vrouwen veel milieubewuster dan mannen…

  1. John

    Wat een gelul:
    Vrouwen rijden gewoon veel truttiger en hebben geen behoefte om in een grote auto te rijden, want zij hoeven niks kleins te compenseren!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Leo

    @John – Jij begrijpt het. Maar waarom gaan die dames dan naar plastische chirurgen om hun pluspunten te laten vergroten denk je??

      /   Beantwoorden  / 
  3. Co

    @-Leo-Een meesterlijk antwoord,dat vind ik nou Humor.
    En dat meen ik.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Arne

    Haha geweldige reactie Leo!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.