Gemiddelde Nederlander kiest voor ‘gewone’ auto’s…

Opel CorsaBijna 70% van de Nederlandse mannen reist met de auto. Iets meer dan de helft rijdt in een compacte middenklasser. Daarnaast is de gezinsvriendelijke stationwagon met 25% de meest gereden auto. Slechts 7% van de Nederlandse mannen bezit een sportauto. Hiermee is deze stoere auto de minst populaire in Nederland. Dit blijkt uit onderzoek van Only for Men onder ruim 1300 Nederlandse mannen. De provincie Gelderland loopt voorop wanneer het gaat om elektrisch vervoer. In Gelderland rijdt 21% van de mannen een elektrische auto. In deze provincie rijden bijna twee keer meer mannen een elektrisch voertuig dan in de rest van Nederland.

TomTomTruckMinder dan 2% van de mannen neemt zijn vrouw mee om te navigeren naar een nieuwe bestemming. Mannen navigeren het liefst zelf. Ruim 69% van de mannen gebruikt hiervoor een navigatiesysteem en 16% leest de borden langs de weg. Verder kent zo’n 13% van de mannen de weg uit zijn hoofd. Van alle Nederlanders vertrouwen de Limburgers het meest op een hun navigatiesysteem (84%). Mannen uit Overijssel kennen de weg het meest uit hun hoofd (20%).

Naast de auto (68%) reizen mannen vaak van A naar B met de fiets (21%). Het openbaar vervoer (9%) staat op een derde plek. Zo’n 2% van de Nederlandse mannen rijdt vooral op de motor. In Gelderland, Limburg en Noord-Holland (4%) rijden twee keer meer mannen op de motor dan in de rest van Nederland. Terwijl er in Zeeland en Noord-Brabant niemand op het scheurijzer klimt.

Lees ook:Zeeuwen rijden meest milieu-onvriendelijk
Lees ook:Nederlandse leaserijders willen geen bijtelling…
Lees ook:Gemiddelde Nederlandse automobilist; ruim dertien duizend kilometers!
Lees ook:Motorrijtuigenbelasting levert miljarden op…
Lees ook:Mannen overschatten hun rijvaardigheid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.