Renault presenteert haar Formule 1 wagens…

Het Renault Sport Formula One Team lanceerde onlangs haar nieuwe F1-bolide voor 2017. De R.S.17 is deze week onthuld tijdens een internationaal media-event in Londen.
Tijdens de presentatie ging ook extra aandacht uit naar nieuwe partners en sponsors, waaronder BP, Castrol en MAPFRE, evenals de nieuwe merkidentiteit van Renault Sport die ontworpen is om de band tussen Renault Sport Racing en Renault Sports Cars te versterken.

De R.S.17 wordt aangedreven door de nieuwe R.E.17-powerunit van Renault Sport Racing en deelt geen onderdelen met de R.S.16. Het team heeft de nieuwe F1-auto geheel opnieuw ontwikkeld vanaf een blanco vel papier om te voldoen aan de nieuwe reglementen voor het 2017-seizoen. Het is bovendien de eerste F1-auto die van meet af aan ontworpen is door Renault Sport Racing, gevestigd in het Engelse Enstone en in het Franse Viry-Châtillon. De R.S.17 werd onthuld door de coureurs Nico Hülkenberg en Jolyon Palmer, terwijl Sergey Sirotkin vandaag is gepresenteerd als reserverijder.

De presentatie van de nieuwe Formule 1-auto in Londen was ook een bijzonder moment voor het Nederlandse racetalent Jarno Opmeer (16). Vandaag werd bekend dat hij met ingang van dit seizoen toetreedt tot de Renault Sport Academy, het juniorprogramma van het Renault Sport Formula One Team, dat hem ondersteunt op weg naar hogere raceklassen. Opmeer rijdt komend seizoen in de Eurocup Formule Renault 2.0 en krijgt op fysiek gebied volledige begeleiding bij Renault Sport Racing in Enstone.

Lees ook:Renault wijzigt sportieve strategie
Lees ook:Jaguar gaat elektrisch racen…
Lees ook:Jaguar F-Pace voor Ho-Pin Tung
Lees ook:Jaguar opgeladen voor nieuw raceseizoen…
Lees ook:Renault komt met nieuwe auto’s in ‘aannemerssegment’..

2 reacties op “Renault presenteert haar Formule 1 wagens…

 1. Banden

  Wat een schitterende bolide! Ik ben ontzettend benieuwd naar het F1 seizoen. Ook leuk dat een nieuw talent de kans krijgt bij Renault.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Leo

   Renault kennende komt het allemaal wel goed….ze hebben een naam op te houden…

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.