Jaguar gaat elektrisch racen…

3-Jaguar-Racing-I-TypeJaguar heeft grote plannen met elektrisch racen in de Formula E. Dat blijkt uit de presentatie van het nieuwe Formula E-team van het merk, de hoofdsponsor, de coureurs en de livery van de Formula E-raceauto. Het team, met daarin de Nederlander Ho-Pin Tung, neemt onder de naam Panasonic Jaguar Racing deel aan het derde seizoen van het FIA Formula E-kampioenschap. De eerste race vindt plaats op 9 oktober in Hong Kong. Het team rijdt met de Jaguar I-TYPE 1, de eerste volledig elektrisch aangedreven raceauto in de geschiedenis van Jaguar.

1-Jaguar-Racing-I-TypeTijdens de presentatie in het Jaguar Collections Centre reed Ho-Pin Tung, de officiële reservecoureur van het team, de I-TYPE 1 binnen. De auto belichaamt de missie van Jaguar – ‘Race To Innovate’ – om de beeldvorming over elektrisch rijden te veranderen, nieuwe elektrotechnologie te ontwikkelen en toekomstige generaties te inspireren.
Ook presenteerde Jaguar de coureurs die het komende seizoen in de I-TYPE 1 rijden: Adam Carroll en Mitch Evans. Met deze coureurs keert het merk terug op het hoogste niveau van de autosport. Verder belichtte Jaguar zijn partnerschap met Panasonic. De toonaangevende elektronicafabrikant wil samen met het Jaguar Racing Formula E-team de grenzen van de elektrische techniek verleggen. Jaguar maakte verder bekend dat Lear Corporation – wereldleider op het gebied van autostoelen en elektrische systemen – ook Official Team Partner is.

Het team van Panasonic Jaguar Racing heeft 21 dagen van testen succesvol afgerond. De laatste officiële publieke testdag vond plaats op het circuit van Donington Park.

Lees ook:Jaguar F-Pace voor Ho-Pin Tung
Lees ook:Jaguar opgeladen voor nieuw raceseizoen…
Lees ook:Renault presenteert haar Formule 1 wagens…
Lees ook:Jaguar klaar voor eigen elektrische race-competitie…
Lees ook:Renault wijzigt sportieve strategie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.