Jaguar F-Pace voor Ho-Pin Tung

1-JAGUAR-Ho-Pin-Tung-Rahi-RezvaniDe Nederlandse coureur Ho-Pin Tung is een van de 3 coureurs van Panasonic Jaguar Racing, de renstal die deelneemt aan het FIA Formula E-kampioenschap voor volledig elektrisch aangedreven raceauto’s. Ho-Pin Tung heeft ruime autosport- én Formula E-ervaring en is nauw betrokken bij de verdere ontwikkeling van de Jaguar-bolides. Jaguar gebruikt de Formula E ook om nieuwe technologieën voor toekomstige elektrisch aangedreven seriemodellen te testen.

2-JAGUAR-Ho-Pin-Tung-Rahi-RezvaniHo-Pin Tung brengt volop autosportervaring mee naar Panasonic Jaguar Racing. Zo nam hij deel aan diverse edities van de roemruchte 24-uursrace van Le Mans en aan IndyCar-races. Hij werd kampioen in het Duitse Formule 3-kampioenschap en hij was testrijder in de Formule 1. Bovendien was Ho-Pin actief in het eerste Formula E-seizoen in 2014. Bij Jaguar Racing is Ho-Pin nauw betrokken bij de verdere ontwikkeling van de Fomula E-bolides: “Jaguar heeft als constructeur een eigen aandrijflijn ontwikkeld. Deze is tot nu toe zeer betrouwbaar gebleken en de focus ligt nu op kracht en extra efficiency. Met mijn Formula E-ervaring breng ik kennis met betrekking tot procedures én de manier van rijden in. Daarbij werk ik nauw samen met de mensen van de raceafdeling. Velen daarvan ken ik nog uit de tijd dat ik testrijder was in de Formule 1 – dat maakt de communicatie wel zo makkelijk.”

Ho-Pin Tung - Panasonic Jaguar RacingDe deelname van Jaguar aan het Formula E-kampioenschap staat niet op zichzelf. Net als de andere coureurs van Panasonic Jaguar Racing rijdt Ho-Pin Tung een Jaguar F-PACE. Ho-Pin daarover: “Deze nieuwste Jaguar is fraai gelijnd en sportief, maar hij heeft wel alle ruimte voor bijvoorbeeld mijn race-uitrusting. Dat is belangrijk, want ik rijd altijd zelf naar de Formula E-races in Europa. Wat deze F-PACE helemaal de mijne maakt, is niet alleen het feit dat het de sportieve R-Sport uitvoering is, maar ook dat hij is uitgevoerd in de kleur Italian Racing Red.”

Lees ook:Jaguar gaat elektrisch racen…
Lees ook:Jaguar opgeladen voor nieuw raceseizoen…
Lees ook:Renault wijzigt sportieve strategie
Lees ook:Jaguar klaar voor eigen elektrische race-competitie…
Lees ook:Stil racen met Renault

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.