Honda’s nieuwe modellen

Honda-Stad-SUV-Honda onthulde op de eerste dag van de Tokyo Motor Show, een nieuw productiemodel, de Urban-SUV. Ook toonde Honda het S660 sportmodel met middenmotor, dat Honda’s sportieve karakter en activiteiten versterkt. Die kleine sportauto is een verwijzing naar de grote naam die Honda heeft in de wereld van de autosport. Maar ook naar de tijden van weleer toen je voor kleine sportwagentjes bij de Japanners zeer betaalbaar terecht kon. Dat Honda een kleine SUV op de markt brengt is niet eens een echte verrassing. Japanse merken zijn altijd goed geweest in de bouw van dit soort wagens, en men heeft bij Honda met de X-Trail (en soortgelijke modellen) al de nodige klanten in dit segment aan zich weten te binden. De nieuwe Urban-SUV zal over twee jaar in Europa beschikbaar komen. De naam van het Europese model wordt voor de lancering bekend gemaakt.

Honda-S660-Concept-fotoshowImage-5607aa1c-730531Het exterieurontwerp van het nieuwe model blijft dicht bij dat van een SUV, maar met een coupéachtige stylingt. De scherpe lijnen geven het exterieurontwerp een inspirerend en aansprekend karakter. Het interieur is ontworpen om een ruimte van hoge kwaliteit te creëren voor bestuurder en passagier voor, en comfort en gebruiksvriendelijkheid voor de inzittenden achter.
In Japan brengt Honda zowel een hybride als een benzinemodel op de markt. Het hybride model wordt uitgerust met een Sport Hybrid i-DCD* die een 1.5 litermotor met directe inspuiting combineert met een hoge outputmotor. Het benzinemodel krijgt een 1.5 litermotor met directe inspuiting. Voorzien van een nieuwe generatie aandrijftechnologieën, hebben beide modellen een dynamisch rijkarakter gecombineerd met een uitstekende zuinigheid.
Het Japanse model wordt op 20 december 2013 geïntroduceerd.

Honda S600 02Bij de S660 Concept, die gelijktijdig werd onthuld, streeft Honda naar de snelle en energieke rijprestaties, uitmuntende stabiliteit en dynamische ontwerp die alleen mogelijk zijn bij een middenmotor-indeling. Als we het een beetje mogen inschatten komt die kleine flitser er wel, al zal hij er dan vermoedelijk wel een stukje minder uitbundig uit gaan zien vermoedelijk.

Lees ook:Toyota verfijnt haar GT86 CS-R3 Rally-auto…
Lees ook:Honda’s nieuwe crossover
Lees ook:Honda brengt elektrische sportwagen..
Lees ook:Dat imago toch; Honda!
Lees ook:Honda; met nieuwe modellen extra marktaandeel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.